Electronic Beats Romania
Music

Cum sună perspectiva techno a lui Dan Habarnam în cel mai nou release

Dan Habarnam și-a început cariera muzicală în anii ’90, odată cu proiectele Hard B. și Unu’, alături de Dan Popoiag

Exceptând pionierii soundului electronic românesc din anii ’70 și ’80, puțini artiști români din această sferă se pot mândri cu o carieră mai lungă de 20 de ani. Dan Griober este unul dintre aceștia. Aliasul Dan Habarnam, în spatele căruia am descoperit latura underground a artistului, a apărut însă mai recent, primul release oficial fiind lansat în 2009 la labelul de drum ’n bass Santorin, condus de Lightwood. În anii ’90 numele lui se leagă de proiectul Unu’, nume sub care, alături de Dan Popoiag, a lansat albumul esențial Unu’.

Piese cum sunt coverul Cântec despre sănătatea ierbii sau Lumea Visează permiteau soundului electronic să-și facă simțită prezența în mainstream în acea perioadă, influențând artiști și deschizând apetitul publicului pentru acest gen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Lăsând la o parte experiența acumulată de-a lungul anilor din postura de producător și mastering sound engineer, Dan nu și-a neglijat afinitatea pentru zona underground, explorând în continuare teritoriile abstract, ambient și IDM, cu accente pronunțate de bass music. From The Known, lansat în 2012 la Exit Records, este numele albumului său de debut, o introspecție dark ambient x dub techno ce a atras multe critici pozitive.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Sincronizat cu evoluția personalității sale muzicale, soundul Dan Habarnam a suferit mai multe transformări. Îl regăsim într-o atmosferă industrial techno, învăluit într-un bassline ce se pretează perfect ricoșeurilor directe în zidurile Berghain, Berlin, la Selectie, propriul său label cu 2 EP-uri la activ. Iar în 2018 Idle Hands, label din Brisol, Marea Britanie, îi găzduiește cel mai recent release, Draw Your Pattern.

Un groove obsesiv, desenat în note dark și menit să te piardă în bassline-ul izolat și înfundat în background, așează Draw Your Pattern pe direcția techno total neconvențională, conturată de Dan Habarnam cu Selectie.

https://youtu.be/uh3SAIRl6Pw

Citește mai mult: Cum sună Com Sin, alter ego-ul minimal al lui Cosmin TRG

Loading...