Electronic Beats Romania
Music

De vorbă cu Oreste din Poveste despre aventura lui vinyl only prin România

oreste din poveste

Oreste din Poveste, DJul din spatele seriei Decât Un Vinil, ne-a dezvăluit un pic din „bucătăria” internă a excursiilor sale electronice

 

Două pickupuri, un mixer și o stivă impresionantă de plăci concentrate pe undergroundul house & techno este “arsenalul” cu care Laurențiu Mailat aka Oreste Din Poveste a început acum câțiva ani să marcheze peisaje din România care îți taie răsuflarea. De la zăpezile afânate așternute în jurul cabanei de la Bâlea Lac la un apus de soare electrizant, surprins în culori electronice de pe malul unui lac de acumulare, seturile lui Oreste au devenit mai mult decât un soundtrack al naturii sălbatice din România, devenind parte din lineupurile mai multor petreceri și mini festivaluri românești, așa cum s-a întâmplat și la Vuiet 2.0, desfășurat în weekendul 7-9 septembrie la Cabana Valea Lui Ivan din Masivul Piatra Craiului, unde Telekom Electronic Beats a fost prezent ca partener media.

 

Am stat de vorbă cu Oreste Din Poveste pentru a înțelege mai mult din conceptul Decât Un Vinil și pentru a dezvălui puțin din planurile sale de viitor

 

TEB: Cum a apărut ideea Decât Vinil?

Totul a pornit acum vreo 3 ani, când vinilul a început sã revinã la viațã. Fãcusem primul set pe Transfãgãrãşan, pe playere. Neavând rãbdare sã mã apuc de producție (cicã din asta nu am mare succes – zice lumea 😀 ) m-am gândit cã trebuie sã fac ceva aparte. Mi-am propus ca urmãtorul set sã conținã şi nişte piese de pe vinil. Din cauza costurilor (platanelor și vinilurilor), inițial m-am gândit la un platan şi câteva placi. I-am povestit ideea unui prieten iar el mi-a gãsit 2 SL-uri (n.r. Technics 1200SL) la un preț rezonabil şi de atunci nu mã mai pot opri din a cumpãra viniluri. :))

 

 

TEB: Asortezi selecția ta în funcție de locația unde filmezi / mixezi?

Niciodatã! De când pun muzică, niciodatã nu-mi am facut playlistul de acasã. Nu văd rostul, ar strica tot farmecul. E ca şi cum te-ai duce cu setul înregistrat.

 

 

TEB: Cea mai mare provocare tehnică pe care ai întâlnit-o până acum

Sã urc monitoarele, platanele şi case-ul cu viniluri sus la Bâlea.

 

 

TEB: Ce locație s-ar preta cel mai bine în București pentru un Decât Vinil?

Acoperișul Casei Poporului, filmat şi din dronã, neapărat.

 

 

TEB: Labelul care nu lipsește niciodată din DJ bagul tău

Nu o sã mã rezum doar la unul. O să le enumar pe toate pe care le vânez: Meander, Gettraum, Botanic Minds, Moi, Amphia, Sushitech.

 

 

TEB: Peisajul care va primi cât de curând un soundtrack marca Oreste Din Poveste

Următorul set mi-am propus sã îl fac la Cazinoul din Constanța. Idei mai am câteva, dar oamenii la noi sunt zeloşi şi e destul de greu. La asta se mai adaugă și costurile.

Vezi mai jos episodul Decât Un Vinil, înregistrat pe malul lacului Geamăna:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Citește mai mult: A fost odată ca niciodată un DJ ce mixa pe vârf de creastă

Loading...