Electronic Beats Romania
Music

Zabte Sote sau cum sună azi muzica experimentală și electro-acustică din Iran

Zabte Sote

Zabte Sote este un nou sub-label operat de către label-ul londonez Opal Tapes și manageriat de artistul iranian Sote.

Scena de muzică electronică experimentală din Iran a căpătat culoare de câțiva ani buni deja. După mai multe încercări și experimente mai mult sau mai puțin ratate (care vin la pachet cu întreaga condiție umană a artiștilor prezenți pe această scenă), se poate spune că astăzi există un sâmbure de ordine în haosul universal.

Cu toate acestea, modul în care artiștii de muzică electronică experimentală din Iran și-au schimbat statutul din ‘inexistenți’ în ‘prezenți’ și din ‘silențioși’ în ‘zgomotoși’ pare destul de imprevizibil, la o privire superficială.

Artistul iranian Sote (pe numele său adevărat Ata Ebtekar) a lansat la finalul lunii august o compilație intitulată Girih: Iranian Sound Artists, cu scopul de a scoate la lumină și de a conferi o dimensiune internațională a tinerilor artiști iranieni care experimentează cu sunetul.

Astfel s-a născut proiectul Zabte Sote, un nou label (aflat sub patronajul deja-celebrului Opal Tapes) care aduce la primul release o selecție de 42 de piese experimentale produse de tineri artiști iranieni.

Această compilație își propune să transforme ideea de “individ” în cea de “mulțime”, păstrând în același timp independența și unicitatea fiecăruia dintre artiști. “Cu toți explorăm și experimentăm în timp ce încercăm să ne păstrăm identitatea noastră, experiențele noastre, luptele și principiile noastre”, se arată într-un comunicat de presă.

Compilația Girih: Iranian Sound Artists poate fi ascultată și cumpărată de pe bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Citește mai mult: Peste 20 de artiști au sărbătorit diversitatea culturală prin muzică la Outernational Days 3 

Loading...