Electronic Beats Romania
News

Irvine Welsh lansează un album acid house

irvine welsh

Scriitorul britanic Irvine Welsh a anunțat recent pentru The Scottish Sun că plănuiește să lanseze un album acid house la începutul anului viitor.

Celebrul scriitor originar din Edinburgh, autorul romanelor Trainspotting și Acid House (printre multe altele) a anunțat că a pus o parte din piesele de pe viitorul album în gig-urile sale ca DJ din turneul de promovare a celei mai recente cărți lansate, Dead Men’s Trousers. Unul din aceste gig-uri cu Welsh în postura de DJ a avut loc la FILBA (International Festival of Literature in Buenos Aires), acolo unde scoțianul a combinat hit-uri ’80 și ’90 cu teme electronice.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Despre noul album, Welsh mărturisește că vine ca o replică la starea actuală a scenei de muzică electronică, ce nu mai este atât de distractivă. Folosindu-și umorul caracteristic cu care și-a cucerit fanii de-a lungul timpului, scriitorul cântă cu accent german pe unele din piesele de pe viitorul album.

Viitorul material discografic include piese clasice acid house și techno groovy, numai bune pentru a face furori pe ringul de dans. La începutul acestui an, Welsh și Arthur Baker au lansat un disc 12” în ediție limitată pentru Record Store 2018 numit Whacked, ce include două piese:„Dead Men’s Trousers” și „Fly Boys At Soho”. Poți asculta „Dead Men’s Trousers”mai jos, iar discul îl găsești de cumpărat pe Phonica, aici.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Cu selecții de la Iggy Pop, Brian Eno, Lou Reed și Underworld, coloana sonoră pentru Trainspotting al lui Danny Boyle a devenit una dintre cele mai aclamate soundtrack-uri de film apărute vreodată pe marele ecran. Acum, Irvine Welsh, autorul din spatele cărților care au inspirat atât Trainspotting cât și continuarea lui din 2017, se pregătește să-și lanseze propriul album de debut cu muzică originală.

Irvine Welsh a fost recent în octombrie 2017 și în România, cu ocazia proiectului „Zona Nouă a Culturii”, organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. „Toată lumea credea că sunt un dur și era speriată de mine în trecut, îmi e dor să simt acel tip de sentiment“, spune Welsh în cadrul unui interviu pentru Radio România Cultural.

Citește mai mult: Katharina Ernst, esența poliritmiei pe noul album

Loading...