Electronic Beats Romania
Music

Biotehnologie, quantum computing și liveseturi de la Waha Festival într-un interviu Lapte & Miere

lapte & miere

Lapte & Miere, numele sub care se prezintă Alina și Bogdan atunci când își manifestă personalitatea electronică, au stat de vorbă cu noi într-un interviu la granița dintre diferite realități paralele

Greu de surprins în cuvinte, poate pentru simplul motiv că muzica Lapte & Miere nu poate fi procesată de emisfera stângă a creierului, responsabilă cu gândirea rațională. Lapte & Miere, proiectul în spatele căruia i-am regăsit pe Alcalina și MMGR, este o fuziune de sunete aparent fără legătură între ele, de la sample-uri de voci de soprană mixate într-un cadru microhouse, la field recordings ce asigură conținut pentru experimentele minimaliste. După aventura Waha Festival din acest an, unde Lapte & Miere a fost una dintre surprizele extrem de plăcute pentru noi, i-am luat la întrebări pe cei 2 artiști, pentru a descoperi un pic din energia psihoactivă ce alimentează creativitatea proiectului.

 

[Lapte & Miere] suntem noi, A & B, salt & pepa, codificat în realitate [Alina & Bogdan]. Suntem așa de când ne știm. Amin2.

După ani lumină de cercetări în domeniul realităților paralele [.care?Cutare & Galeria IX], dar și al muzicii electronice, [Alcalina & MMGR] împreună cu [Lucky23 Soundsystem], am primit revelația divină de a transmite mesajul pe calea Abletoniană. Primul nostru proiect a avut de a face cu promisiunea Tărâmului Sfânt, Waha Livestage 2016.

Muzica noastră este un film fără imagini, el relatează absurditatea și haosul din lumea contemporană, dar îți propune și călătoria prin universuri paralele în căutarea adevărului uitat, cel ce provoacă armonia și pacea.

Discografia completă se află sub labelul propriu, Not Recordings. Am mai semnat și cu labeluri importante precum SoundCloud și BandCamp.

 

Curge mult lapte și miere în undergroundul electronic românesc?

Nu. Dar ne bucurăm de vorba românească: unde nu curge, pică. Printre picături dansăm și împreună cu colegii de la [Praf&Pulbere] generăm un fluviu numit [Lucky23 Soundsystem]

lapte & miere

De unde se hrănește cu inspirație Lapte & Miere?

Inspirația vine din iubire. Și pentru muzică. Pentru ea suntem numai ochi și urechi. Suntem cu un ochi la picătura românească, cu al doilea la undergroundul universal și cu cel de-al treilea la soundul cu care rezonăm și care ne împlinește intr-un mod unic și biblic, Amin1.

Inspirația mai vine și de la micul nostru field recorder, un instrument important din arsenalul augmentat, cu care ne resamplăm călătoriile spațiale.

 

Dacă ar trebui să explicați bunicilor sound-ul Lapte & Miere, ce cuvinte ați alege?

Facem muzică pe calculator. Ea e generată prin deep quantum computing, de către un sistem avansat A.I.S.D. (artificial intelligence sound design), bazat pe auto-learning. În sistem introducem sunete de pe Flat Earth, capturate prin îregistrări de câmp, deal, munte, mare, etc. Apoi ne folosim clonele, dronele și toată biotehnologia modificată genetic pentru crearea momentului de singularity beat, în anticiparea următorului big bang creator de lumi noi și sunete aflate în afara realmului imaginar. Ca efect ne place mult întârziatul, dar în ultimii ani folosim cu precădere efectul mandela, motiv și pentru care, probabil, ai auzit de noi.

[Meticulous&Mixdown] Expertiza în nanotechnologie ne vine la îndemână și la sfârșit, pentru izolarea bosonului higgs, prin extragerea lui de prin te miri ce detalii, Cel care ne binecuvântează opera. Amin3

 

Este Waha Festival spațiul cel mai potrivit pentru proiectul vostru?

Waha ne-a fost casă încă de la început, este un festival de suflet la care sufletul se bucură să participe. Deși suntem underground, ne place să ne manifestam în aer liber. Lapte&Miere se integrează în natură și integrează natura. Este locul unde ne simțim aliniați la geometria sacră și care facilitează conexiunea optimă la banca de sample akashice. Evident, orice eveniment sau venue ce promovează muzica electronică contemporană poate fi Tărâmul Făgăduinței…

 

Albumul ViiLaLagos: de ce numele acesta, la ce să ne așteptăm de la el și când și la ce label va fi lansat?

“ViiLaLagos” este o adresă GPS, el ne poziționează geografic și existential în real time, suntem vii la Lagos, în Algarve, Portugalia și #nesimtimalgrav. Este o invitație și în același timp un omagiu adus Maestrului. Deasemenea, pentru străini, “ALive (set) in Lagos”, întâmplat pe 18 August 2018, la Galeria LAR.

Albumul a fost conceput sub găzduirea Asociației LAC. Va fi lansat local, în luna noiembrie, în ediție limitată la Galeria LAR din Lagos, PT, New Earth.

El conține șapte piese ambiental dinamice, produse parțial în pușcărie. Este mai comercial decât precedentul, celebrul Gem de Bine, primul nostru release, unrealesed.

Ieșirea din zona de confort într-una mai confortabilă a generat ore de interpretare a impresiilor asupra subconștientului conștient. Tensiunea linistită, momentele de disperare divină, vinovăția asumată cu plăcere, lehamitea de necunoscut, vocea trecutului din viitor sau nemulțumirea mulțumitului, depresia fericirii și dilema atotcunoscătorului sunt doar câteva din valorile pe care le promovam actual permanent. Piesele, deghizate în ingrediente locale [Piripiri, Papo Seco, etc.], pentru a-l atrage pe consumator, sunt, de fapt, remedii vibraționale, programe de reprogramare ale ADN ului, menite să elibereze subconștientul de sub conștient.

 

Filmul pentru care producțiile Lapte & Miere s-ar potrivi perfect.

Twin Peaks, cu Bugs Bunny și Audrey Tautou, în regia lui Eugen Ionesco.

 

 

Citește mai mult: „Dizolvare în absolut” – instalația artistică, susținută de TEB, unde explorezi alte dimensiuni Waha

Loading...