Electronic Beats Romania
Music

Interviu cu un artist pe val: Matthieu Faubourg

Matthieu Faubourg

Află despre Matthieu Faubourg, DJ-ul invitat la aniversarea de 2 ani a celor de la ODOTTE, pe 29 iunie, în Club Control

Producător francez, stabilit acum în Viena, Matthieu Faubourg este definiția clară a unui artist care crește pe zi ce trece. Cum îl vom întâlni la aniversarea de 2 ani a celor de la ODOTTE, pe 29 iunie, în Club Control, ne-am dedicat timp să vorbim cu el despre începuturi, emoții, set-upuri preferate la club, party-uri ideale și despre câteva recomandări muzicale.

Aruncă o privire peste răspunsurie lui și bucură-te de lista de recomandări de la sfârșit – o selecție a trackurilor preferare ale lui Matthieu, din acest moment!

Salut Matthieu, ne bucurăm să te cunoaștem. Ești perceput ca un nou producător și un rising star al industriei. Cât de mult ți-a luat să înveți beatmatching și cum ai învățat, exact?

 Salutări! Am început să compun muzică pe Logic, de +/- trei ani. Am început ca DJ cam în aceeași perioadă. De fapt, când eram mic, am făcut chitară și teorie muzicală vreo doi-trei ani, dar cam atât. Yehonathan (Shatz), un inginer de sunet din Tel-Aviv care locuia în Hamburg, m-a învățat să folosesc Logic. Îi sunt super recunoscător pentru asta! Apoi, mi-am dat seama că prefer să fac muzică de unul singur. Dar, ca să fiu sincer, consider că învăț zi de zi.

Și cum a fost să pui muzică în fața unui public? Ai avut emoții sau a venit natural?

Am avut și încă am emoții! Primul meu gig a fost în portul din Hamburg, la o mică petrecere outdoor, ilegală. Apoi a venit cea de-a doua, a treia, apoi primul gig într-un club și tot așa.

Iar acum.. ce fel de giguri te emoționează?

Aș spune că fiecare gig în parte mă emoționează. Anul trecut, puneam muzică în Lyon la un eveniment pentru Nuits Sonores și când am urcat pe mica scenă am realizat cât de multă lume venise, de fapt… era packed! M-a intimidat atât de tare că aproape tremuram de emoții. Agentul meu, Antoine, care era în crowd, a venit să-mi spună că ar trebui să mă uit mai mult în public, dar pur și simplu eram atât de speriat!

Vorbește-ne despre set-upul tău preferat într-un club..

În acest moment, unul super basic. Două CDJs și un mixer. Am pus de pe o grămadă: cel standard de la Pioneer, Allen & Health, Taula4, Rane. Îmi place touchul și feelingul unui rotary mixer, dar cred că prefer să pun de pe un fader, pentru că e mai dinamic pentru tranziții. Îmi place să fac cut-uri, să împing de track, să-l trag înapoi, să-l pun la loc…mă distrez cu faderele!

Cine ar pune muzică în warm-up și la after la o petrecere ideală, unde tu ești main-actul?

Grea întrebare! Cred că asta depinde de venue. Pentru warm-up aș alege un artist local. Pentru after party, mi-ar plăcea să pun b2b cu Lone!

Cât pentru această vară, ce festivaluri ai în plan și care sunt festivalurile tale preferate, în general?

Chiar nu am niciun festival planificat pentru vara asta. Îmi place mult la Dockville Festival în Hamburg și mi-ar plăcea să pun, cândva, la Dimensions.

Ne recomanzi niște trackuri pe care le ții pe repeat în perioada asta?

Ce greu e să aleg doar câteva pentru că, de fapt, ascult masiv orice fel de rock, muzică braziliană, rap, jazz și orice alt gen pe care îl întâlnesc. Acestea ar fi câteva:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

A fost super fain să te cunoștem, Matthieu, mulțumim și ne vedem pe 29 iunie în Club Control!

 Și eu abia aștept, pe curând!

 

Citește și: Telekom Electronic Beats prezină: cea mai tare vară a ta!

Loading...