Electronic Beats Romania
Music

De vorbă cu AndreeA: “în Londra există o mare admirație față de sound-ul românesc”

AndreeA

Stabilită de câțiva ani în Londra, AndreeA își colorează seturile cu genuri descoperite în underground-ul londonez, fără să-și neglijezele influențele din țara natală

 

Expusă încă din copilărie la forme și interpretări muzicale diferite, AndreeA a descoperit groove-ul electronic al Bucureștiului odată cu primele petreceri la care a participat în Kristal Club. De aici și până la a trece la butoanele mixerului a fost doar un pas, dictat de pasiunea pentru muzica electronică. Seturile ei, de care ne-am bucurat atât în Club Guesthouse cât și în atmosfera de poveste de la Waha Festival sau Dakini Festival, poartă influențe specifice scenei din Marea Britanie, țara de adopție din ultimii ani, fără să neglijeze însă, originile sale românești.

 

Am stat de vorbă cu AndreeA pentru a înțelege mai bine sursele sale de inspirație sau percepția londonezilor atunci când vine vorba de mișcarea din underground-ul electronic românesc și pentru a descoperi împreună party-urile din Londra unde se simte aproape ca acasă.

 

TEB: Când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzica electronică?

AndreeA: Fiind înconjurată de muzica de mică, pot să zic că am avut o înclinație pentru tot ceea ce înseamnă aceasta și toate nuanțele ei de la bun început. Pasiunea pentru muzica electronică mi-am descoperit-o odată cu mutarea mea în capitală, unde am avut ocazia sa particip la primele mele petreceri, pe atunci în renumitul club Kristal.

 

TEB: Primul party la care ai mixat.

AndreeA: Prima petrecere la care am avut ocazia să pun muzică a fost la o petrecere privată organizată de un prieten drag mie, cu care colaborez și în ziua de azi.

AndreeA

TEB: Artistul (sau label-ul) ce te-a influențat până acum atunci când vine vorba de house & techno.

AndreeA: Nu aș putea să mă limitez la un singur artist sau label când vine vorba de inspirație deoarece o găsesc în multe genuri și multi artiști sau label-uri. Mă inspiră toată muzica în general și încerc să combin cât mai multe genuri, dar dacă ar fi să numesc un artist care m-a inspirat și m-a făcut să privesc muzica într-un mod aparte și special, acesta ar fi Rhadoo.

 

TEB: Care este percepția oamenilor care ies la party-uri de muzică electronică în Londra despre scena underground din România? Cum se vede underground-ul românesc din UK?

AndreeA: Impactul scenei undergroundului românesc aici e incredibil, e un sentiment frumos pe care îl primești de la fiecare om care participă la petreceri, feedback-ul pe care l-am primit aici e extraordinar. Underground-ul românesc e văzut ca o inspirație atât pentru artiști care pun aici, cât și pentru oamenii care ies la petreceri. În Londra există o mare admirație față de sound-ul românesc, foarte mulți artiști cu care am avut ocazia să interacționez își caută inspirația în acest sound.

 

TEB: Ce găsești la party-urile din underground-ul românesc și n-ai găsit până acum în UK?

AndreeA: Nu cred că se compară cu nimic energia pe care o primești la petrecerile din România dat fiind faptul că în Londra petrecerile sunt destul de limitate ca durată și nu ai libertatea să te exprimi într-un timp atât de scurt, iar asta face diferența. În schimb, cred că în România așteptările sunt mult mai ridicate în ceea ce privește prestația unui artist, iar asta atrage foarte mult și publicul de afară.

 

TEB: Un brand de party din Londra la care te simți aproape ca acasă

AndreeA: Sunt un mare fan al băieților de la Northsouth Records și am avut ocazia să particip la câteva petreceri foarte reușite organizate de ei. Consider că au sound puțin mai diferit comparativ cu ceea ce am fost obișnuită până acum.

 

TEB: Clubul / locația preferată în care ai mixat în Londra

AndreeA: Una dintre locațiile preferate în care am avut ocazia să pun muzică a fost la The Hangar, fostul Mangle 8, pentru Cymatic London.

 

 

Citește mai mult: Soundul românesc și-a găsit o gazdă primitoare în Londra: Synesthesia Records

Loading...