Electronic Beats Romania
News

Heion lansează un nou disc: Make Believe

Heion

DJ-ul și producătorul român Răzvan Ghenciu aka Heion lansează la finalul lunii februarie un nou disc.

„Make Believe” conține patru piese și va fi lansat oficial pe 28 februarie la noua casă de discuri a lui Heion, Redolent Records. EP-ul a fost mixat și masterizat de către Andrei Bobis la studioul Cirkular din Cluj Napoca.

Noul material combină într-un mod armonios sunete analog cu ritmuri programate, dar profund organice, care au ajuns să definească sunetul lui Heion. Noul său label Redolent Records își propune să aducă un omagiu muzicii funk, evocând spiritul disco, din ce în ce mai absent din peisajul muzical autohton din zilele noastre.

Heion - Make Believe EP
Heion – Make Believe EP

Piesa „Praise Phrase” – a doua de pe disc – e un mic ghid prin care poți descoperi istoria muzicii pe care o asculți sau a celei pe care o compui. „Să știi cum s-a dezvoltat funk-ul, cine au fost cei care au pus bazele, în ce context, ce impact a avut asupra societății, cine sunt instrumentiștii din spatele pieselor sau ce reprezintă coperta de album. Toate au un rol important în crearea unei imagini și în prezentarea viziunii personale”, spune Heion.

Clipul piesei „Praise Phrase” este disponibil mai jos.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Heion a petrecut ultimii trei ani compunând și înregistrând în mai multe studiouri, în paralel cu explorarea de noi instrumente și posibilități de expresie artistică.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu acest nume, Heion este un producător, DJ, compozitor, profesor de producție muzicală și recent manager de label. Vine din Cluj Napoca, iar de-a lungul carierei sale de aproximativ zece ani, a împărțit scena cu artiști precum David Morales, Ray Mang, Session Victim și Kraak & Smaak. Totodată, Răzvan a cântat și cu Orchestra Operei Maghiare din Cluj.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...