Vezi cinci filme despre începuturile și evoluția muzicii electronice
Feed/Culture

Vezi cinci filme despre începuturile și evoluția muzicii electronice

Descoperă începuturile și istoria muzicii electronice prin intermediul acestor cinci filme care au influențat evoluția mai multor generații

La marea debarcare Telekom Electronic Beats, Clubul Control s-a metamorfozat în sală de proiecții de film, ocazie cu care am făcut o incursiune în documentarul care prezintă caruselul carierei lui James Lavelle – The Man From Mo’Wax și lung-metrajul We Are Modeselektor care urmărește cariera celor doi. Instant ne-am gândim că ar prinde bine un film sau documentar despre scena muzicii electronice contemporane din România, care să surprindă momentele memorabile, festivaluri, artiști și petreceri care au generat tot acest curent de care azi ne bucurăm din plin.

Știind că urmează perioada festivalurilor, și aici le includem și pe cele de film și scurt metraje, am pregătit o listă cu câteva titluri care te vor ajuta să privești mișcarea din orașul tău cu alți ochi. Poate chiar te vor motiva să începi demersurile investigative pentru a afla despre activitățile și evenimentele care animă orașul tău, ce artiști sunt implicați și cum poți contribui la dezvoltarea scenei locale.

Dacă vrei să vezi mai multe perspective asupra muzicii electronice care ne-au adus aici, iată câteva dintre capodoperele (discutabil) cinematografice care descriu pe larg această cultură alternativă.

B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989 (2015)

 

Berlin Calling (2008)

 

It’s All Gone Pete Tong (2004)

 

Human Traffic (1999)

 

54 (1998)

După cum bine intuiești, lista este deschisă și chiar te invităm să ne trimiți filmele și documentarele pe care le urmărești.

 Citește mai mult: Doisprezece festivaluri românești de muzică electronică pentru care merită să-ți dai toate economiile