Electronic Beats Romania
Music

Am selectat 5 festivaluri electronice la care merită să ajungi în această toamnă

mioritmic

Toamna aceasta se anunță extrem de ofertantă atunci când privim lista cu festivaluri electronice de-a lungul Europei.

Chiar dacă toamna începe să-și facă simțită prezența și în emisfera nordică, asta nu înseamnă că promoterii de festival intră în șomaj tehnic până la primăvara lui 2019. Locațiile de tip warehouse, corturile uriașe sau zonele industriale dezafectate devin spațiile perfecte pentru festivalurile acestui sezon de toamnă prin Europa iar noi am făcut mai jos o selecție de 5 festivaluri house & techno ce merită toată atenția.

 

Mioritmic, Cluj Napoca, 4-7 octombrie

mioritmic

Nu puteam deschide această listă altfel decât cu un festival electronic cu specific românesc. Ediția de anul acesta propune un lineup din care nu lipsesc numele grele din undergroundul electronic românesc: Rhadoo, Petre Inspirescu, Praslea & Raresh aka Praslesh, Cezar, Dubtil, Dan Andrei. Lista cu momente de neratat este completată de liveseturi marca Bruno Pronsato, Ion Ludwig, Mathew Jonson, Portable și Silent Strike.

 

Movement, Torino, 12-13 octombrie

movement torino

Fratele mai mic al celebrului DEMF, Detroit Electronic Music Festival, aduce o parte dintre legendele techno din Motor City dar și câțiva techno heroes din Europa: Carl Craig, Underground Resistance, Nina Kraviz, Ellen Alien, KiNK, Jon Hopkins.

 

 

Awakenings & Time Warp present: Connect, Dusseldorf, 13-14 octombrie

awakenings time warp

Awakenings și Time Warp își unesc eforturile pentru unul dintre cele mai mari festivaluri din această toamnă în Europa. Lineupul, împărțit pe 4 scene, se ridică la înălțimea așteptărilor crowdului fidel Time Warp: Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Marcel Dettmann, Loco Dice, Jamie Jones, Chris Liebing, Adam Beyer, Dubfire și mulți alții

 

ADE – Amsterdam Dance Event, Amsterdam, 17-21 octombrie

ade

Devenit deja un punct de referință pentru scena muzicii electronice, indiferent dacă vorbim despre mainstream sau underground, ADE strânge pentru aproape o săptămână în fiecare an câteva sute de oameni conectați într-un fel sau altul cu scena electronică. Pe lângă numărul impresionant de workshopuri, conferințe, interviuri și masterclassuri, ADE angrenează zeci de cluburi din Amsterdam pentru sute de partyuri ce vor fi acoperit orice gen și subgen al muzicii electronice. Poți consulta aici lista impresionantă de evenimente din timpul ADE sau poți merge la sigur cu ADE Closing Afterparty, cu un lineup concentrat pe români: Amorf (live), Baltazar, Barac, Bruno Curtis, Cap, Dubtil, Priku, Ion Ludwig și Rhadoo.

 

MIRA Digital Arts Festival, Barcelona, 8-10 noiembrie

mira festival

MIRA Festival acoperă deja de 8 ani scena artistică underground. Ediția de acest an își propune mai mult ca niciodată să estompeze linia de demarcație între artele vizuale și muzică, promițând o experiență multisenzorială de poveste. Din lineup nu lipsesc Tangerine Dream, Venetian Snares, Atom, Objekt, Avalon Emerson. Borusiade va reprezenta România cu un showcase 3D Sound Live.

 

Citește mai mult: 12 festivaluri românești de muzică electronică pentru care merită să-ți dai toate economiile

Loading...