Electronic Beats Romania
Tech

Elon Musk dezvoltă un cip implantat pe creier pentru ascultat muzică

Elon Musk - Neuralink

Interfața dintre computer-creier își propune să ajute persoanele cu tulburări neurologice, cum ar fi TOC, depresie și anxietate.

Elon Musk lucrează la dezvoltarea unui implant de cip pe creier care va fi capabil să transmită muzică în interiorul capului.

Startup-ul pe care l-a co-fondat în 2016, numit Neuralink, va oferi o actualizare a modului în care progresează interfața computer-creier luna viitoare, pe 28 august.

Twitter

By loading the tweet, you agree to Twitter’s privacy policy.
Learn more

Load tweet

Pentru moment e greu de spus ce va putea să facă Neuralink, întrucât despre implantul de un inch, care trebuie introdus chirurgical în creierul unei persoane prin îndepărtarea unei bucăți a craniului, s-a discutat public o singură dată.

Scopul inițial al companiei este de a ajuta persoanele cu tulburări neurologice, cum ar fi TOC (tulburare obsesiv-compulsivă), depresie și anxietate. În cele din urmă, speră să „îmbunătățească” în esență oamenii pentru a-i ajuta „să țină pasul cu inteligența artificială avansată”, relatează TechCrunch.

Neuralink, care a fost fondată în 2016, proiectează „fire” minuscule, de zece ori mai subțiri decât părul uman, care pot fi introduse direct în creier. „Așteptați până când veți vedea următoarea versiune față de cea prezentată anul trecut”, a anunțat Musk în martie 2020, notează Daily Mail.

Mai jos, Elon Musk vorbește în podcast-ul lui Joe Rogan despre acest cip.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...