Electronic Beats Romania
Culture

Drums.aif - cum au devenit serile de joi altfel la Expirat

De câteva luni, Bucureștiul sună un pic mai bine în serile de joi, odată cu apariția unui nou brand de petreceri. Se numește Drums.aif și se întâmplă aproape săptămânal în clubul Expirat.

Primele ediții Drums.aif i-au avut ca invitați, printre alții, pe Barac, Kozo, Nu Zău, Herodot. Drums.aif operează însă și ca brand de petreceri internațional. Până acum au avut loc evenimente în Amsterdam, Barcelona, Dubai, Paris, Palma de Mallorca, iar viitorul sună promițător.

Am vorbit recent cu Andrei Hâncu (coordonatorul Drums.aif) despre acest proiect, ce își planifică să facă pe viitor și cum se poziționează pe scena de muzică electronică românească.

herodot
Herodot @ Drums / Expirat

Pentru cei mai puțin familiarizați, ce reprezintă Drums.aif? 

Cam greu de spus în acest moment; personal îl interpretez ca un brand internațional de petreceri ce activează fără granițe sau teritoriu specific. Îmi place să cred că am contribuit cu numeroase proiecte în scena de clubbing autohtonă de-a lungul timpului, și după aproximativ 6 ani, acum în cadrul Expirat mă văd dezvoltând partea de muzică electronică, predispusă spre minimal, fie prin intermediul serilor de joi sau a altor proiecte de viitor.

Nu știu dacă am început această serie de evenimente neapărat pentru a îmbunătăți ceva pe scena muzicală de la noi; am căutat să-mi upgradez propriul produs (serile de joi), iar dacă reușesc să upgradez ceea ce ofer oamenilor, consider că asta nu poate fi decât benefic pentru scena în sine.

Cum ai ajuns la acest nume? Reprezintă cumva un statement? 

Suna cam greoi termenul de “statement”, sincer să fiu. De-a lungul timpului am înțeles că dincolo de “statements” și “emotions” uneori e mai bine să fii orientat spre commercial awareness. Deci atunci când am creat brandul am vrut să lucrez cu ceva appealing internațional, simplu de reținut și catchy.

https://soundcloud.com/user-304201130/barac-shamandrum-ibiza-july-18

Ce fel de public vine în general la petrecerile Drums? 

Îți dau un răspuns corporatist – 18 – 36 de ani, în căutare de fun, good cocktails and a white all night.

Cum ai ajuns la clubul Expirat ? De ce? 

E cea mai good looking locatie din Bucuresti la ora actuala, cel putin pe nisa noastra, motiv pentru care am și decis să facem aici rezidența Drums în București momentan. În cadrul noului “sediu” consider Expirat-ul ca fiind cea mai diversificată locație din București din punct de vedere al spațiului, cel mai nou și inovativo-inspirațional spațiu pus la dispoziția tinerilor; decizia de a colabora a fost naturală.

Cum vezi tu scena de club actuală de la noi?

Cultura de social este mult mai avansată la noi decât în alte țări europene; standardele noastre sunt chiar mai sus decât cele din Berlin, Amsterdam sau Paris, însă probabil că nu realizăm asta încă.

Stând la Sunwaves si observând ce curent s-a organizat în jurul festivalului îți dai seama cam de ce suntem capabili și ce am perpetuat pentru scena europeană. Nu mai suntem priviți ca în 2007, tocmai datorită a ceea ce producem prin industria de entertainment pentru publicul tânăr de peste tot.

*credite foto: Drums Facebook page

Citește mai mult: Vezi artiștii participanți la următoarele petreceri Dubla din Iași

Loading...