Electronic Beats Romania
News

Dekmantel se amână pentru 2021 cu același line up

Dekmantel 2020

Festivalul olandez Dekmantel a anunțat recent că ediția din acest an nu va mai avea loc. Totul se amână pentru la anul.

Dekmantel 2020, cea de-a opta ediție a festivalului din Amsterdam va fi amânată pentru anul viitor și avea loc între 4 și 8 august 2021, ca urmare a deciziei recente a autorităților olandeze de a prelungi starea de urgență de pe 1 iunie (cât era inițial) până pe 31 august.

La fel ca și în anii precedenți, Dekmantel va avea loc în mai multe locații din împrejurimile Amsterdamului. Organizatorii au anunțat că ediția din 2021 va avea cam același line up, dar și artiști noi, ce urmează a fi anunțați.

„Pierderea Festivalului Dekmantel din această vară are un impact masiv asupra micii noastre echipe, precum și a rețelei mai largi de oameni cu care lucrăm pe tot parcursul anului: muzicieni, artiști, producători, parteneri și nenumărați freelanceri”, spun organizatorii Dekmantel.

„Am dori să profităm de această ocazie pentru a vă cere să continuați să arătați empatie și dacă puteți, să susțineți activ artiștii, casele de discuri, locațiile și toate celelalte inițiative preferate din sectorul creativ. În aceste momente de turbulență fără precedent avem nevoie unul de celălalt mai mult ca oricând”, se mai arată în declarație.

La fel ca în fiecare an, programul Dekmantel este unul din cele mai cuprinzătoare și diverse din Europa, de la techno la jazz, world music, house și muzică experimentală.

În caz că nu știi ce-ai pierdut anul ăsta, între atracțiile principale ale Dekmantel 2020 erau Theo Parrish (cu un DJ set de zece ore), reprezentații live de Philip Glass, Floating Points, Robert Hood, object blue, Karenn, Giant Swan, Air Max ’97, dBridge și Objekt & Ezra Miller, Laurel Halo și mulți alții.

În materie de DJi, erau planificați DJ Harvey, Hunee, DJ EZ, DJ Stingray, Héctor Oaks,  Loraine James, Josey Rebelle, Beta Librae și alții, precum și o serie de seturi back-to-back cu JASSS & Low Jack, Lena Willikens & Vladimir Ivkovic, Zakia & Nabihah Iqbal și Skee Mask & Stenny, printre alte perechi. Nu în ultimul rând, act-uri cult precum Front 242, Goat, Venetian Snares și Nurse With Wound erau planificate.

Organizatorii nu au anunțat încă nimic în legătură cu celălalt festival al lor, Dekmantel Selectors, planificat a avea loc între 27 și 31 august în Tisno, Croația.

Loading...