Electronic Beats Romania
Music

Cum a reușit să fie difuzat la BBC fusionul electronic rock românesc, Temple Invisible

Temple Invisible

„Burn The Waters” este una dintre primele producții electronice românești remarcate de câteva voci importante din online.

Proiectul muzical Temple Invisible a fost creat undeva în anul 2012, ca produs al minților creative ale Irinei Bucescu și Costas Ivanov. EPul de debut din 2014, ENTER_, a fost, de altfel, și primul manifest Temple Invisible: indiferent ce scrie în cărți, industrial rockul, synth popul și dark electronica se pot contopi într-un nou sound. Un nou sound care a reușit rapid să atragă atenția, duo-ul electronic rock făcându-și apariția inclusiv pe main stage-ul Electric Castle Festival.

2017 a venit cu o transformare din punct de vedere muzical, influențată direct de călătoriile trupei prin nordul uneori neprietenos al Europei. „Burn The Waters”, titlul care surprinde magia procesului chimic de trecere dintr-o stare de agregare solidă direct în una gazoasă, vine cu un nou fusion când vocea Irinei, care pe alocuri ne trimite cu gândul la Bjork, se difuzează în synthuri întunecate și pduri hipnotice.

Reacțiile nu au întârziat să apară, începând cu revistele online de profil, de la Thump (publicație parte din conglomeratul VICE) la FADER, și ajungând în playlistul BBC Radio 6, cunoscut ca fiind ramura online BBC dedicată curentelor alternative.

Performance-ul Temple Invisible la Marea Debarcare Telekom Electronic Beats în România de pe 14 Aprilie a creat un spațiu electrizant din sunetele lui Costas, unde vocea Irinei a căpătat o dimensiune imersivă.

Urmărește videoclipul piesei „Burn The Waters” și explorează universul Temple Invisible:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Citește mai mult: Temple Invisible: Legătura dintre Stanford, Paris și Siberia 

Loading...