Electronic Beats Romania
Music

Lista celor cinci lucruri pentru care așteptăm Electric Castle

Electric Castle

Între 18 și 22 iulie domeniul Bánnfy din apropierea Clujului se va transforma în spațiul perfect pentru unul dintre cele mai așteptate festivaluri ale anului: Electric Castle

Electric Castle, festival relativ tânăr, ajuns anul acesta la a șasea ediție (18-22 iulie), a intrat în subconștientul colectiv al amatorilor de muzică ca fiind o altenativă cu totul diferită față de alte gatheringuri de profil din România: prin diversitate, prin participanți, prin line-upul echilibrat undeva în zona borderline commercial, dar păstrând contactul și cu scena underground, prin activitățile extra-muzicale sau prin locație: domeniul Castelului Bánffy, în inima Transilvaniei în apropiere de Cluj Napoca.

Este dificil să surprindem în câteva cuvinte atmosfera specifică Electric Castle, așa că am apelat la Andi Vanca, tipul care știe și povestea celui mai mic șurub prins la main stage, din postura de Manager Comunicare Electric Castle, pentru a capta o mică parte din vibe-ul de vacanță-festival. Andi ne-a punctat cinci lucruri ce definesc vibe-ul de festival la Electric Castle:

 

  1. Line-up: unul dintre puținele festivaluri din Europa la care muzica merge 24 din 24, Electric Castle 2018 vine cu o propunere muzicală peste ștacheta ridicată destul de sus de edițiile precedente: Damian Marley sau Jessie J vor ocupa main stage-ul, Richie Hawtin vine cu setupul său super digitalizat la Dance Garden, iar scena Telekom Elecronic Beats Stage va fi rezervată unui line-up 100% românesc, Petre Inspirescu, Raresh, Priku sau Dan Andrei fiind doar câteva dintre numele de pe afiș. Conceptul Elrow Party își face apariția pentru prima dată în România cu Nastia și Groove Armada în spatele deckurilor, iar Opera Maghiară din Cluj Napoca promite un show în care o suită de electronic anthems vor primi o reinterpretare cu instrumente clasice.

 

  1. Diversitatea e cuvântul de ordine, transformând festivalul într-o vacanță de cinci zile la castel: de la reprezentații de teatru, la stand-up comedy, paneluri de discuție și proiecții de filme. Circul Globus va fi prezent în premieră la un festival de muzică din România, cu spectacolul Reveria, produs în colaborare cu Cirque Du Solei.

 

  1. Orice festival care se respectă are nevoie de-o ofertă bună de mâncare iar Electric Castle s-a achitat perfect de această sarcină în fiecare an: food trucks acoperind toate gusturile, de la vegetarieni, la afinii bucătăriei asiatice, și spații generoase alocate food courturilor.

 

  1. Producția la scene: bigger is better atunci când discutăm de stage-urile Electric Castle! Hangarul va avea o producție vizuală și mai spectaculoasă, scena Dance Garden va fi acoperită, iar Telekom Electronic Beats Stage va deveni mult mai încăpătoare. Sarcina dificilă de calibrare a sunetului este preluată de o echipă mixtă de ingineri de sunet.

 

  1. Oamenii 🙂 Omul sfințește locul, iar în cazul Electric Castle vorbim de un mini orășel cu o populație de dimensiunea Sighișoarei, o comunitate ce va rezona la unison pe frecvența EC. Zeci de mii de oameni din toate colțurile Europei se vor strânge pe domeniul Bánffy pentru cinci zile de vacanță construită în jurul muzicii de calitate.

 

Telekom Electronic Beats va fi prezent la Electric Castle, susținând stage-ul rezervat undergroundului house & techno, flowul continuu de loopuri electronice fiind asigurat de Petre Inspirescu, Raresh, Dan Andrei, Kozo, Cezar, Priku și mulți alții.

 

Citește și: Iată artiștii pe care îi vei asculta pe scena Telekom Electronic Beats la Electric Castle

 

Loading...