Electronic Beats Romania
Culture

Cinci artworkuri create de Dreamrec ce definesc identitatea vizuală a labelului [a:rpia:r]

dreamrec

Dreamrec, unul dintre cei mai influenți artiști vizuali din România, și-a pus amprenta pe designul coperților de disc ale [a:rpia:r]

Revoluția tehnologică și vitezele amețitoare ale conexiunilor la internet au pus la îndemâna oricui toate instrumentele necesare pentru a se exprima în forme artistice digitale. Dar dincolo de perseverență și oarece cunoștințe de coding, dincolo de cele două mâini care se plimbă alert pe tastatură este nevoie de o viziune ce dă formă exprimării artistice.

Silviu Vișan aka Dreamrec este unul dintre acești vizionari. Printre primii exploratori din România în ceea ce înseamnă domeniul visuals, Dreamrec a însuflețit ziduri degradate, a creat povești hipnotice și a descompus în cinematice monocelulare interiorul clădirilor unde a fost invitat ca visual artist. De-a lungul anilor a tradus în plan vizual soundul RPR Soundsystem, de la cazinoul Sinaia la clubul Fabric din Londra, și a colaborat în proiecte experimentale, reconstruind povestea Columnei lui Traian sau proiectând în forme organice viziunile unor artiști techno contemporani.

Numele lui Dreamrec se leagă și de mare parte din designul coperților de disc de la [a:rpia:r], label deținut de Rhadoo, Petre Inspirescu și Raresh. Încadrate între aceleași linii minimaliste ca și muzica, designurile surprind prin simplitatea aparentă de la nivel superficial, în contrast cu detaliile atent studiate atunci când privim de aproape.

Am selectat mai jos cinci dintre aceste coperți, pe care le considerăm relevante pentru artwork-ul [a:rpia:r], desenat de Dreamrec.

Cinderella LTD – Ephemeris

Petre Inspirescu – Într-o Seară Organică

Raresh – Vivaltu Remixes

Dan Andrei – Parcul Cosmos

Ricardo Villalobos – Empirical House

Citește și: Vezi coveruri de disc excepționale și află ce artiști vizuali le creează 

Loading...