Electronic Beats Romania
News

Cele mai scumpe 5 discuri cu muzică electronică românească de pe Discogs

discuri cu muzică electronică

Albumele lui Petre Inspirescu, lansate în număr limitat la [a:rpia:r], au ajuns să coste chiar și 250 euro pe piața online de discuri second hand.

Albumele lui Petre Inspirescu, lansate în număr limitat la [a:rpia:r], au ajuns să coste chiar și 250 euro pe piața online de discuri second hand.

După câteva decenii în care boom-ul digital comprimat părea să împingă definitiv formatul muzical de vinil către o simplă pagină din istoria muzicii, așa cum s-a întâmplat, printre altele, și cu benzile de magnetofon, iată că ultimii ani au adus un reviriment puternic al vânzării de discuri cu muzică electronică.

Ne place să credem că acest reviriment se datorează și DJilor ce au rămas fideli acestui format fragil, lucru ce a dus la o mică explozie de labeluri independente ce aleg soundul cald analog imprimat pe discurile de 12” pentru toate release-urile. Printre acestea se numără și câteva case de discuri românești ce au contribuit la consacrarea sound-ului pe care unii îl numesc rominimal.

Numărul limitat de copii lansate la aceste label-uri, printre care [a:rpia:r] și Understand, a făcut ca prețurile pe discogs.com, cea mai mare piață online de discuri second hand, să crească exponențial așa că ne-am hotărât să luăm la puricat Discogs și să vă prezentăm cele mai scumpe discuri cu muzică electronică românească din acest moment. Alături de nume grele actuale, cum sunt Petre Inspirescu sau Cezar, apare și Adrian Enescu, compozitorul supranumit părintele muzicii electronice românești, cu un album lansat acum mai bine de 40 de ani.

Ascultă 5 dintre cele mai scumpe discuri cu muzică electronică românească de pe Discogs.

Petre Inspirescu – Intr-o Seara Organica – de la 249 euro

Adrian Enescu – Basorelief (Poem Pop) – de la 70 euro

Lazăr Cezar – Din Gând În Când – de la 65 euro

Petre Inspirescu – Grădina Onirică – de la 65 euro

Prâslesh – Out Of Time – de la 60 euro

Loading...