Electronic Beats Romania
Culture

Disc hibrid dedicat celor trei decenii de la căderea Zidului Berlinului

Electrons in Slow Motion

În urmă cu 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989, avea loc un eveniment cu profunde consecințe pentru istoria Europei și a întregii lumi: căderea Zidului Berlinului.

Estul socialist și Vestul liber se aflau față în față din nou, încercând să doboare bariera simbolică ce a divizat o generație. Tinerii aflați de ambele părți ale Cortinei de Fier erau puși pentru prima dată în situația de a lua contact unii cu ceilalți.

Berlinul a devenit în scurt timp capitala unui curent ce avea să se exprime într-un mod nemaiauzit, generând o scenă uluitoare și generații de artiști fundamentali. Istoria poate fi ciclică, dar hibrizii culturali născuți în momente de renaștere sunt unici.

Electrons in Slow Motion este un proiect muzical de-al producătorului și artistului vizual din București, Marius Copel.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Chasm” este al doilea material discografic al proiectului Electrons in Slow Motion și urmează albumului lansat în primăvara anului 2019, Ecstatic Technologies. Noul EP este disponibil integral începand cu data de 9 noiembrie pe toate platformele majore.

Vimeo

By loading the video, you agree to Vimeos’s privacy policy.
Learn more

Load video

Chasm (tr: abis) conține patru piese bazate pe perspective distincte ale momentului dar care conduc către o expresie comună. Materialul conține distorsii armonice subtile, ritmuri fluide și structuri sonice liminale, în planul secund al percepției. Sound-ul variază de la timbrul cald de synth analog și texturi bazate pe glitch, la pasaje de ambient techno și soundscape-uri de post-rock.

EP-ul își propune să redea dintr-un punct de vedere personal, detașat, energia pură și bine înrădăcinată în adâncuri a unui episod crucial dar și câteva dintre multele fațete ale spiritului berlinez care s-a propagat din acel moment pe întregul continent, influențând o întreagă generație.

Una dintre piese, „Left Field Open”, va fi inclusă și pe noua compilație Grenzwellen, curatoriată de legendarul jurnalist de muzică german Ecki Stieg. Albumul va reuni 24 de artiști top-class din întreagă lume și va fi lansat în luna decembrie.

Zazen/Kraftmark este un label fondat în București la sfârșitul anului 2013 de către un grup de creatori multidisciplinari. Printre proiectele grupului se numără Zammorian, Electrons in Slow Motion și Festivalul Internațional de Film Cinepolitica. 

Loading...