Electronic Beats Romania
Music

Borusiade: cinci discuri preferate din 2018

borusiade

Miruna Boruzescu pune muzică sub numele Borusiade de mai bine de zece ani, fiind probabil una din puținele (dacă nu singurele) prezențe feminine din undergroundul bucureștean alternativ de acum un deceniu.

Între timp, scena locală a muzicii electronice a evoluat și a avut parte de mai multe transformări. Deși balanța între bărbați și femei care operează în domeniu nu este încă echilibrată, pare că trendul este ascendent și optimist.

Cu un album de debut lansat la Cómeme în acest an (intitulat A Body) și o serie de EP-uri apărute la casele de discuri Correspondant, Cómeme, Cititrax (subdivizia Minimal Wave a Veronicăi Vasicka) și mai recent la Unterton (sublabel al Ostgut Ton), Borusiade este zilele acestea mai activă ca niciodată.

În paralel cu producția muzicală, Borusiade are o viață activă ca DJ, călătorind aproape în fiecare weekend cu gig-uri la festivaluri de renume sau în cluburi intime. Simțul muzical dezvoltat, urechea fină și gustul pentru tot tipul de sunete ce reîntregesc universuri sonore diferite i-au conferit Mirunei un veritabil statut de selector muzical și DJ pe care trebuie să-l asculți ori de câte ori ai ocazia.

Că tot suntem pe final de an (centenar), Borusiade ne-a trimis recent cinci discuri care i-au atras atenția în 2018.

 

Curses – Romantic Fiction (Dischi Autumno) LP

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

„Acest album mă face să mă gândesc inevitabil la Joy Division. Nu o face însă într-un fel deranjant de plagiat ieftin, ci mai degrabă aduce un tribut perioadei de glorie a muzicii post-punk.”

Stallion’s Stud – STLLNSSTD (Artificial Dance) EP

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

„Aceasta este prima colaborare dintre co-fondatorul Red Light Radio – Hugo van Heijningen – și producătorul Identified Patient – o combinație de ‘electronice grele’ și Punk, numai bună de aruncat în mijlocul unui set – unpredictable!”

Mark – The Least Likely Event Will Occur In The Long Run (Unterton)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

„Când am ascultat prima oară acest EP al misteriosului Mark, pot să spun sincer că mi-a stat mintea în loc: Drum n Bass deconstruit despre care nu se poate spune multe, ci doar recomanda spre ascultare.”

Wilde Jagd, Die – Uhrwald Orange (Bureau B) LP

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

„Acest al doilea album al duo-ului Die WIlde Jagd e mai puțin orientat spre club și rămâne mai degrabă într-o zonă progresivă, kraut-rock cu niște surprize ‘pop’ foarte plăcute – cred că am ascultat piesa ‘2000 Elefanten” de cel putin 200 de ori.”

Oren Ambarchi, Konrad Sprenger & Phillip Sollmann – Panama / Suez (A-Ton)

https://www.youtube.com/watch?v=8umgwskD7ps

„Ascultat acasă, acest disc nu are același efect pe care l-am trăit live cu cei trei performeri pe scenă în Berghain, însă totuși îl recomand de ascultat într-o pereche de căști bune. Muzică ambientală de cea mai bună calitate.”

Loading...