Electronic Beats Romania
News

Apparat lansează coloana sonoră a filmului Stay Still

Apparat

Apparat, pe numele său adevărat Sascha Ring, își continuă seria de Soundtracks cu un nou album ce apare oficial pe 22 mai.

Albumul reprezintă coloana sonoră a filmului independent german/italian Stay Still, scris și regizat de Elisa Mishto. Filmul trebuia să ruleze deja în cinematografe, însă lansarea a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, Apparat pune la dispoziție coloana sonoră a filmului. Conține șapte piese, iar dacă ești curios, sample-uri audio găsești pe boomkat. LP-ul apare la casa de discuri It’s Complicated Records/Mute, același label la care a apărut recent și Capri-Revolution (Apparat Soundtracks 1), de pe care poți asculta mai jos piesa „Aracneae”.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Elisa Mishto este o regizoare și scenaristă italiană care locuiește în Berlin. Mai jos, ea povestește care a fost procesul de lucru cu Apparat, pentru realizarea coloanei sonore.

„Oamenii cred că regizorii de film sunt prea egocentrici și autoritari. Într-o oarecare măsură, probabil că așa e. Dar cei mai mulți dintre noi suntem, de asemenea – în mod lipsit de speranță – moi pe interior. Când lucrăm, avem nevoie de cuvinte amabile, priviri simpatice și îmbrățișări materne. Și dacă nu mai suntem plăcuți de toată lumea – în special pe partea profesională, de afaceri – avem nevoie de și mai multă iubire din partea tuturor celorlalți. Asta înseamnă producători, actori, regizori de fotografie, designeri de costume, editori, compozitori și așa mai departe. Ei sunt cei care ne iau ideile și ne ajută să le facem vii și reale. Pentru a face lucrurile și mai complicate, acel grup de oameni creativi trebuie să lucreze împreună. Ei trebuie să uite de propriile nevoi personale, sensibilități și egouri pentru a începe să gândească asemenea unui tot unitar, un organism care vede, simte și miroase la unison”, mărturisește Elisa Mishto, citată în cadrul unui comunicat de presă.

Artista continuă. „Când am început să lucrez cu Sascha la coloana sonoră pentru Stay Still, nimeni nu a avut îndoieli că este capabil de a face muzică excelentă, dar m-am întrebat cât de mult se va potrivi și va face cu adevărat parte din grup. Până la urmă, este obișnuit să fie liderul, cel care arată calea și stabilește tonul. Însă, ca și compozitor de film, ar trebui să se pună în spatele filmului și nu în față. Ar putea părea evident, dar este într-adevăr împotriva naturii unui artist care își trage energia creativă dintr-o sumă foarte personală și intimă. Spre surprinderea mea (sau poate nu), din momentul în care Sascha a fost la bord și a început lucrarea, s-a amestecat imediat și a strălucit în același timp. El și Philipp Thimm au tratat oamenii cu respect, au ascultat și s-au oferit să ajute la modelarea filmului, pentru a-l îmbunătăți. (…) Nu spun că a fost perfect. Am vrut sincer să-l sugrum de câteva ori. Dar a oferit acestui film mult mai mult decât „doar“ muzica lui”, spune regizoarea.

De aproape două decenii, Sascha Ring, cunoscut și ca Apparat, a fost unul dintre protagoniștii cei mai populari ai muzicii electronice din Germania.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Cu o curiozitate neobosită, explorează posibilitățile de a combina sunetele programate cu instrumente analogice. Ring jonglează cu avangarda, muzica de club și momente pop epice; compune muzică pentru ascultat și dans, dar și pentru filme și teatru.

Încă din 2008, Sascha Ring a compus coloane sonore pentru filme și seriale de televiziune. Regizorul italian Mario Martone l-a însărcinat cu muzica pentru filmul său Il giovane favoloso din 2014, despre poetul Giacomo Leopardi. Ei au colaborat din nou pentru cel mai recent film al lui Martone, Capri-Revolution, lansat în decembrie 2018 (în care Ring joacă rolul unui proto-hippie din 1914).

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Albumul lui Apparat LP5, lansat anul trecut și despre care am scris aici, a fost nominalizat la premiile Grammy la categoria Cel mai bun album, alături de Flume, Tycho, Rüfüs Du Sol și The Chemical Brothers.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...