Electronic Beats Romania
Music

Cum a adus Alexandra un strop de Berlin în București și invers

alexandra

Chiar înainte de petrecerea de lansare a primului release Varme Records, unde este headliner, Alexandra a stat de vorbă cu noi despre pasiunea ei pentru muzica electronică

 

Indiferent de locul în care mixează, de la club der Visionaere sau Hoppetosse în Berlin până la Closer în Kiev, vibe-ul din seturile Alexandrei poate fi caracterizat de un singur cuvânt: eclectic. Lungile sesiuni de crate digging prin magazinele de discuri din Europa au avut ca rezultat de-a lungul anilor momente memorabile la festivaluri precum Sunwaves, fie că vorbim de un strop de 2step garage, smooth electro sau old skool breakbeat. Melliflow, label deținut împreună cu Vera, urmează aceeași viziune artistică, găzduind până acum release-uri de la AK41, Spacetravel sau Fede Lijtmaer.

 

Înainte de party-ul de lansare Varme001 de sâmbătă 19 octombrie, despre care am vorbit cu Paul Popa aici, am supus-o pe Alexandra unui tir scurt de întrebări despre Melliflow și jobul ei de record selector.

 

TEB: Poate fi încadrat soundul Melliflow într-un gen electronic anume?

Alexandra: Nu, nu cred că poate fi limitat la un singur gen. Avem gusturi eclectice, ceea ce se reflectă și în muzica aleasă pentru discurile Melliflow.

 

TEB: Care sunt diferențele între jobul de record selector și cel de A&R pentru label?

Alexandra: Primul este un job plătit, al doilea este un proiect pro-bono.

 

https://soundcloud.com/wetyourself/alexandra-wys-promo-mix

 

 

TEB: Coperțile primelor nouă release-uri Melliflow sunt piese dintr-un puzzle mai mare. Care este povestea din spatele artwork-ului și cine le desenează?

Alexandra: Talentata Anastasia Chulanova este graphic designerul care a reușit să se conecteze într-un mod minunat cu ideile noastre de a face un puzzle dintr-un anume număr de coperți. Ne-am inspirat și din vechiul film Tron.

 

TEB: Fede Lijtmaer este invitat la party-ul de lansare Varme Records de pe 19 octombrie, el semnând și cel mai nou release Melliflow, lansat anul acesta, și un track pe compilația full OFF Love, lansată în vară la OFF Sonar Barcelona. Cum ați ajuns să colaborați cu Fede?

Alexandra: Fede este o cunoștință mai veche a Verei. În vara anului trecut, a trimis niște muzică nouă și am ascultat-o Împreună cu Vera într-o călătorie cu trenul de la Frankfurt la Berlin. Ne întorceam de la un gig Melliflow la Closer Kiev și tocmai pierdusem zborul către Berlin, așa că a trebuit să luăm trenul. Ne-au plăcut foarte multe dintre piesele lui noi, așa că am decis să le publicăm la Melliflow.

 

Citește mai mult: Am discutat cu Paul Popa despre Varme Records, label și brand de petreceri

 

Loading...