Electronic Beats Romania
Tech

Alex Puicea (Rackmizar) ne-a făcut o listă cu 5 platane care merită fiecare bănuț

pickup technics mg5

Pasionat de viniluri și de pickupuri, Alex Puicea ne-a întocmit o listă cu cele mai bune platane de pe piață la ora actuală, împreună cu câteva detalii tehnice

 

Un background tehnic solid și pasiunea pentru muzica electronică pe format de vinil i-au adus lui Alex Puicea, DJ și label owner, o colaborare strânsă cu Misbits Record Shop, unul dintre cele mai cunoscute magazine de discuri din București, specializat în muzică electronică. Deja la al patrulea release, labelul său, Rackmizar, s-a concentrat pe latura deep din house & techno, promovând nume precum Melodie, Teluric sau Dot.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Însă aparte de responsabilitățile de A&R pentru Rackmizar, Alex este cea mai potrivită persoană pentru a afla care este rolul celui mai mic șurub dintr-un pickup. Acesta este motivul pentru care i-am dat ingrata misiune de a ne face o listă cu 5 pickupuri pe care le recomandă cu căldură, împreună cu câteva cuvinte pentru a motiva alegerea făcută.

 

#1 TECHINICS SL 1200(1210) M5G 

pickup technics mg5

Seria SL 1200 este legendară; linia a apărut in 1972 și a contiuat până în 2010. Varianta M5G este punctul culminant al seriei “SL1200”. Pitch range +/-8%, +/-16% ,buton de pitch reset, clikul de la poziția 0-pitch a fost eliminat pentru o mai ușoară manevrare, iar motorul direct drive cu forță de 1,5 kg-cm e fix cât ai nevoie… de fiabilitate nu are rost să mai discutăm…

 

#2 TECHNICS SL 1200(1210) MK2

pickup technics mk2

Sunetul, rezistența la microfonie sau feedback, construcția de aluminiu, calitatea componentelor, torq-ul (1,5kg-cm) construcția de aluminiu, până și sentimentul pe care îl ai atunci când atingi pe tambur e genial. SL1200MK2  este standard de industrie și cea mai bună investiție calitate / preț pe care o poți face dacă vrei să îți cumperi un platan second hand.

 

#3 Stanton ST-150/STR8-150 m1 /m2

pickup stanton 150

După părerea mea cel mai bun platan în producție, modelul ST-150 vine cu un motor exagerat de puternic 4,5 kg-cm, construcție de aluminiu, picioare sănătoase de cauciuc, care elimină microfonia și aduc stabilitate platanului, cu un pitch range de +/-8%, +/25% și chiar +/-50%. Iar cu o doză decentă, soundul e chiar super ok.

 

#4 Reloop RP-7000

pickup reloop rp-7000

Pentru prețul cerut de cei de la Reloop, platanul cu un motor cu forță ajustabilă de la 1,6-4,5 kg-cm, pitch range +/-8%, +/-16%, +/-50%, design clasic și un finish metalic scratch proof, face RP-7000 un platan super bun pentru cei ce vor ceva nou, calitativ și la un preț acceptabil. Iar dacă vrei ceva mai complicat îți poți lua varianta RP-8000, care este un adevărat midi controler, suportat de Serato, fiind primul platan de genul.

 

#5 Denon VL12

pickup denon vl-12

Denon aduce cel mai puternic motor de piața actuală: 5kg-cm, leduri rgb lângă tambur, ca să fie mai “disco” treaba, și cu un pith range +/-8%, +/-16%, +/-50%. În platanul ăsta a intrat multă tehnologie nouă. Partea negativă: este un platan urât chiar dacă e performant, și destul de scump așa că rămâne pe ultimul loc.

 

 

 

Citește mai mult: Trei proiecte care au transformat radical design-ul clasic de pickup

Loading...