Cinci release-uri remarcabile lansate în această primăvară de producători români | Electronic Beats Romania
Feed/Music

Cinci release-uri remarcabile lansate în această primăvară de producători români

producători români

O selecție de câteva release-uri cu sound specific scenei electronice românești, lansate în primăvara acestui an de producători români.

Privind din perspectiva noului val de producători români de muzică electronică, undergroundul house & techno de pe plaiurile mioritice se dovedește a fi un teren extrem de fertil. Și nu vorbim din punctul de vedere al numărului de release-uri, ci ne referim, mai ales, la varietatea soundurilor, fiecare producător venind cu propria viziune muzicală. Acest val de muzică fresh și-a găsit un catalizator perfect în mai multe labeluri gata să promoveze loopurile specific românești în serii limitate de release-uri, exclusiv pe vinil.

De la artiști deja consacrați în underground, cum sunt Cezar sau Nu Zău, până la nume mai puțin cunoscute (Lizz sau Suolo), de la cel mai pur minimal techno, la forme de deep house potrivite unor after party-uri pe plajă, am selectat cinci EP-uri lansate în această primăvară, EP-uri care cu siguranță își vor face loc în tracklisturile DJilor prezenți pe scenele house & techno ale festivalurilor din acest an.

Suolo ‎Suolo – Neant [RORA]

 

Cezar Lazăr – Archetypes [AMPHIA]

 

Nu Zău – La Răscruce [UVAR]

 

Lizz, Alex Font, VincentIulian – Acmé 06

 

Vinyl Speed Adjust – Reflections [VSA]

 

Citește mai mult: Cum a devenit soundul românesc faimos pe scena techno cu ajutorul a cinci labeluri