Electronic Beats Romania
Culture

Vezi 4 documentare despre street art și amintește-ți de SISAF 2018

Vezi 4 documentare despre street art și amintește-ți de SISAF 2018 / Agnès Varda and JR in Visages villages (2017)

Descoperă aceste documentare despre artiști internaționali legendary: Nychos, JR & Agnès Varda, Banksy și TATS CRU

Street art este arta vizuală realizată cu sau fără autorizație pe care o găsești în locuri publice și se materializează cel mai des ca graffiti, stencils, pasteups, stickers, instalații artistice, sculpturi, grădinărit urban, proiecții video sau yarn bombing. Festivalurile de street art sunt interesante prin contribuții la calitatea spațiului public, mai ales atunci când lucrările sunt apreciate și păstrate de locuitorii orașului. Sibiu Street Art Festival a invitat artiști remarcabili să deseneze pe calcanurile școlilor din oraș, o idee care sigur va inspira noi generații de street artists în Sibiu.

Ți-am povestit despre atracțiile SISAF în articole precedente, acum te invităm să explorezi street art cu această selecție de documentare care ilustrează activitatea unora dintre cei mai relevanți și inovativi artiști internaționali: Nychos, JR & Agnès Varda, Banksy, TATS CRU.

The Deepest Depths of the Burrow

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Un documentar despre austriacul Nychos și alți membri RABBIT EYE MOVEMENT, realizat de Christian Fischer în 2015. Conține interviuri cu Buff Monster, Bushwick Collective, Insa, London Police, Ron English, Shepard Fairey și mulți alții.

 

Faces Places / Visages, Villages

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Artistul francez JR, fotograf și realizator de instalații artistice, lucrează cu regizoarea Agnès Varda pentru acest road movie, care este considerat unul din cele mai bune documentare ale anului trecut, motiv pentru care a fost nominalizat la Oscaruri. Poate l-ai văzut deja la cinematograful Elvire Popesco, în București, iar dacă nu, în curând vei avea această ocazie la Amural [A4], în Brașov.

 

Banksy x Danny Boyle “The Alternativity”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Artistul britanic Banksy s-a aliat cu Danny Boyle, apreciatul regizor britanic, pentru a pune în scenă o piesă cu o viziune alternativă asupra Crăciunului, în hotelul The Walled Off din Bethlehem, West Bank, Palestina, în decembrie 2017.

 

TATS CRU – The Mural Kings

https://www.youtube.com/watch?v=3EHFB0wuzwA

O călătorie în istoria legendarilor Tats Cru pornind de la trenuri și murale la campanii de advertising pentru artiști hip hop. Documentarul, realizat de Mark Kotlinski în 2006, conține imagini rare de arhivă și interviuri cu membrii TATS CRU – BIO, BG183, NICER, SEN2, gemenii HOW & NOSM, FAT JOE aka CRACK T.S, DJ KAYSLAY aka DEZ, PART1 TDS, JOEY TDS și alții. Mai ții minte că HOW & NOSM au desenat în București?

 

Această ediție SISAF, unul dintre festivalurile susținute de Telekom Electronic Beats, a colorat Sibiul cu ajutorul artiștilor Pisica Pătrată, John.S, Lost Optics [Sweet Damage Crew], Ana Toma, Lucian-Sandu MileaD12, Claudiu Peța și mulți alții. Descoperă 48 de picturi murale și peste 3.500 metri pătrați de culoare în Sibiu Street Art Tour.

 

Citește mai mult: ARTA IESE ÎN STRADĂ LA SIBIU INTERNATIONAL STREET ART FESTIVAL (SISAF)

Loading...