Electronic Beats Romania
Technics SL 100c

Technics lansează două modele noi: SL-1200MK7 și SL-100C

Compania Technics a anunțat recent două noi modele de pick up-uri, atât pentru DJii profesioniști, cât și pentru melomanii preocupați de o înaltă calitate a sunetului.

Spre deosebire de linia SL istorică de la care își ia numele, noul model SL-100C vine fără pitch-fader. Este descris de Technics ca o alternativă „entry level” la SL-1500C (care costă 1199 USD și e considerat lider pe piața hi-fi).

Spre deosebire de predecesorul său, noul model de pick up direct drive SL-100C nu are intrare phono încorporată și e echipat cu un cartuș de la Audio-Technica, VM95C. Va fi disponibil din luna iulie la prețul de 799 GBP. Mai multe detalii găsești aici.

Totodată, Technics a mai anunțat un turntable pe motor din gama SL: 1200MK7. Noul model e identic din punct de vedere al caracteristicilor cu 1210MK7 introdus în ianuarie 2019, dar vine cu o placă frontală argintie, spre deosebire de finisajul negru mat al modelului 1210.

Ambele modele 1210MK7 și 1200MK7 prezintă aceeași funcționalitate, inclusiv un nou motor cu acționare directă, cuplu reglabil și viteză de frânare, precum și un nou microcomputer în interior pentru o precizie sporită a controlului motorului, funcție utilă la scratch-uri. Există, de asemenea, o opțiune de redare inversă. Noul SL-1200MK7 argintiu va fi disponibil din luna mai 2021. Mai multe detalii poți găsi aici.

Binecunoscuta seria de pick up-uri SL-1200 a fost lansată în 1972, devenind în timp cel mai bine vândut model, cu vânzări cumulate de 3.500.000 de unități per serie. E unul din cele mai populare modele de pickup-uri pentru profesioniști datorită operării ușoare și a durabilității sporite. Admirat în continuare atât de entuziaștii audio, cât și de DJi, modelul SL a contribuit la emanciparea culturii de DJing, mai ales în zona muzicii electronice, fiind în continuare considerat unul din cele mai bune platane.

Cei de la The Vinyl Factory au realizat în 2019 un material video despre pick up-ul direct-drive Technics SL-1200, probabil cel mai folosit și apreciat turntable din toată lumea.

Jon Hildenstein, fondatorul service-ului DJ Fix din New York, ne ghidează prin interiorul pick up-ului și explică ce componente are un platan direct drive, cum funționează un motor, ce anume îl controlează, în ce măsură e funcțional design-ul și alte detalii tehnice.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Urmărește-ne pe social media.

Published April 26, 2021.