Electronic Beats Romania
Studiu: ascultatul de muzică în pandemie

Studiu: se ascultă mult mai multă muzică în pandemie

Serviciile de abonament pentru streaming muzical au crescut cu 51% în timpul pandemiei.

Un nou studiu a descoperit că fanii muzicii au ascultat mai multă muzică pe tot parcursul pandemiei de COVID-19.

Federația Internațională a Industriei Fonografice (IFPI) a lansat un nou studiu intitulat „Engaging With Music 2021”, care investighează obiceiurile de ascultare ale melomanilor din întreaga lume; studiul relevă faptul că a existat o creștere a timpului petrecut ascultând muzică în timpul pandemiei.

IFPI este „vocea industriei înregistrărilor din întreaga lume” și reprezintă aproximativ 8000 de membri la nivel global.

Aceste rezultate s-au bazat pe opiniile a 43.000 de useri din 21 de țări, care reprezintă 91% din veniturile de pe piața mondială a muzicii înregistrate în 2020. La nivel global, fanii petrec în medie 18,4 ore în fiecare săptămână ascultând muzică – acest lucru echivalează cu 368 de melodii de trei minute și crește de la 18 ore în 2019.

IFPI a constatat că ascultarea prin intermediul serviciilor de streaming precum Spotify sau prin intermediul videoclipurilor scurte precum TikTok a fost principala modalitate de a consuma muzică.

Fanii au citat că libertatea și autonomia acordate de serviciile de streaming au fost unul dintre motivele principale pentru care abonamentul la servicii a crescut cu 51%, a constatat studiul. Această creștere a utilizării serviciilor de abonament audio este, de asemenea, determinată în parte de investițiile caselor de discuri. 68% dintre utilizatori au declarat, de asemenea, că au căutat o anumită melodie cel puțin o dată pe săptămână.

Streaming-ul live și experiențele în joc au fost, de asemenea, populare, unul din trei respondenți spunând că a vizionat cel puțin un stream muzical live în ultimul an. 65% dintre respondenți au spus că vor continua să urmărească stream-uri de muzică în direct chiar și atunci când concertele în persoană au fost posibile după ce restricțiile pandemiei au fost relaxate.

Peste 300 de genuri au fost menționate de cei 43.000 de fani chestionați; lista a inclus gqom din Africa de Sud, space disco și piese Hokkien – subliniind natura diversă a obiceiurilor muzicale. Sunetele localizate pot fi atribuite genului care a fost ascultat în întreaga lume.

65% dintre respondenți au spus că în timpul pandemiei și-au făcut timp să descopere muzică nouă.

Sondajul a mai remarcat faptul că aproximativ 87% dintre persoanele care au răspuns au spus că muzica le-a îmbunătățit starea de spirit, iar 68% dintre tinerii cu vârsta între 16 și 19 ani au spus că lansările de piese ale artiștilor lor preferați i-au liniștit.

„Cercetarea arată că fanii nu numai că ascultă mai multă muzică, ci și că profită de oportunitățile de a se implica cu experiențe muzicale noi, dinamice și captivante”, a spus directorul executiv al IFPI, Frances Moore, în raport.

„Alimentat de investițiile caselor de discuri, abundența și creșterea incredibilă a muzicii licențiate pentru serviciile de streaming determină această implicare… În plus, muzica le-a oferit fanilor confort și vindecare în aceste vremuri dificile.”

Poți răzfoi studiul complet aici.

*foto: Eric Nopanen

Urmărește-ne pe social media.

Published October 25, 2021.