Electronic Beats Romania

Nou studiu arată cât de fericiți sunt melomanii de pe Reddit

E dovedit deja că muzica are capacitatea de a ne afecta starea de spirit, de a reduce anxietatea și de a îmbunătăți starea de bine. Studiul de față arată care sunt fanii cei mai pozitivi, ca urmare a alegerilor lor muzicale.

Fanii muzicii jazz, metal, dar și trance sunt printre cei mai fericiți ascultători de muzică, relevă un nou studiu.

Ca parte a unui sondaj realizat independent, cei de la OnBuy au analizat peste două milioane de comentarii de pe Reddit din 27 de genuri muzicale diferite, observând de câte ori au fost exprimate emoții fericite sau pozitive atunci când s-a vorbit despre genurile respective.

Printre primele 10 genuri muzicale „fericite” s-au numărat jazz-ul, metal-ul, opera, folk-ul, grunge-ul, muzica trance – gen care a acumulat un total de 7.157 comentarii pozitive formulate din 14.198 – echivalând cu 50 de mențiuni pozitive la 100 de comentarii.

Observând primele 20 de poziții din top, apare, de asemenea, și muzica techno, EDM și house; număr total de comentarii pozitive ale EDM-ului sare de 18.000, iar techno-ul primește 37 de răspunsuri pozitive la 100. Subgenul house s-a clasat ceva mai jos, cu 2.602 de comentarii pozitive găsite în subredituri.

Sondajul a remarcat, de asemenea, fanii muzicii care folosesc cel mai puțin limbaj pozitiv online, iar genurile drill, grime și drum & bass apar între primele cinci, precum și fanii muzicii punk, care folosesc cele mai multe injurii în comentarii.

Poți găsi detaliile complete ale studiului aici.

*foto: Hannah Rodrigo

via onbuy.com

Linii melodice uplifting, breakdown-uri masive, mii de brațe ridicate în așteptarea kick-ului – acestea sunt doar câteva dintre caracteristice care au menținut popularitatea stilului trance de aproape 30 de ani. Harold Heath scrie pentru DJ Mag despre cum reușește muzica trance să-și păstreze popularitatea, investigând un experiment AI pentru a descoperi știința din spatele motivului pentru care există în continuare atât de mulți adepți și fani ai trance-ului.

Pe de altă parte, un studiu realizat recent de către Vera Clinic, o companie turcească de transplant cosmetic a constatat că muzica techno e cel mai puțin relaxant gen de muzică. Pentru studiu, Vera Clinic le-a oferit unui număr de 1540 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani un playlist de Spotify cu piese techno, dar și dubstep, rock din anii ’70, heavy metal, pop și multe altele. Monitoarele ECG au fost utilizate pentru a urmări ritmul cardiac al fiecărui participant și nivelul tensiunii arteriale, oferind o perspectivă asupra nivelurilor de anxietate ale ascultătorilor. Rezultatele au arătat că atunci când ascultă techno, 78% dintre voluntari au avut o creștere a tensiunii arteriale. În comparație, doctorul Ömer Avlanmıș, care a condus studiul, a observat că muzica pop din anii ’80 a sporit „sentimentele de fericire și calm”.

Urmărește-ne pe social media.

Published March 09, 2021.