Electronic Beats Romania
Sofia Zadar

Videoclip nou de la Sofia Zadar

Muziciana art-pop Sofia Zadar a lansat recent videoclipul piesei Coming of Agency, primul single de pe viitorul său EP.

Coming of Agency a fost scris de Sofia Zadar, produs de Andrei Bobiș și Sofia Zadar la studio-ul de producție Cirkular din Cluj-Napoca, și regizat de Bogdan Balla.

Într-o estetică electropop cu influențe post-punk, Coming of Agency povestește despre devenirea queer, despre nevoia de comunitate și solidaritate în momente de dificultate socială sau emoțională. Titlul Coming of Agency este un joc de cuvinte între coming of age (devenire, ajungerea la maturitate) și agency (putere de decizie, posibilitatea de a acționa conform valorilor și nevoilor proprii). Astfel, piesa vorbește despre necesitatea de a ne respecta nevoile, de a spune nu în fața unor sisteme sau societăți represive, care caută să ne alieneze de binele nostru comun. Venind dintr-o perspectivă asumat queer și feministă, single-ul trimite un mesaj de solidaritate împotriva discriminării de orice fel.

Piesa a fost scrisă la finalul anului 2020. Sofia Zadar descrie procesul: „Într-o societate în care se valorizează atât de mult succesul și reușita, până în punctul în care competiția erodează valorile și relațiile dintre oameni, am vrut să celebrez spațiul pe care îl oferă eșecul și pierderea, un spațiu de doliu în care nu mai există diferențe, competiții sau inegalități, în care oricine poate fi acceptat și toți oamenii au dreptul la o viață decentă. Este o perspectivă care există de multă vreme în comunitatea queer și în mai multe comunități marginalizate care nu au acces la succesul definit de majoritari. Aceștia preferă ajutorul reciproc mai presus de individualism și competiție și își înțeleg libertatea ca fiind relațională și comunitară. De aceea, dar și pentru că pandemia a adus multă pierdere și doliu pentru mulți dintre noi, Coming of Agency vorbește despre cum putem reveni împreună într-un spațiu în care nu sunt importante eșecul sau câștigul, ci doar ajutorul reciproc și empatia.”

În video, urmărim cum viața personajului central este alterată de fiecare interacțiune cu diferite arhetipuri, persoane sau concepte, fiecare ajutându-l să se transforme și să descopere nuanțe noi ale sinelui său. Este un strigăt după apropiere în momente de alienare, după un ”împreună” intențional și necondiționat. Coming of Agency celebrează importanța vitală a ”familiei alese”, a oamenilor față de care ne luăm un angajament de grijă și solidaritate și care sunt dispuși să facă la fel pentru noi.

Sofia Zadar activează pe scena bucureșteană de indie din 2018, timp în care a avut numeroase concerte în locuri precum Club Control, Expirat Halele Carol, Fabrica, Londohome etc. În 2020 a lansat primul său EP, Sunday Blue, iar în 2021 urmează să-l lanseze pe cel de-al doilea.  Muzica sa explorează teme sociale și peisaje emoționale, la fel ca și intersecțiile dintre cele două, iar estetic se situează în zona de art pop, cu influențe synthpop și post-punk.

Vezi videoclipul mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Hai cu noi.

Published May 26, 2021.