Electronic Beats Romania
Koka's Drone Box No. 1

Sintetizatorul ăsta îți permite să transformi obiectele de zi cu zi în muzică

Urmărește un videoclip demonstrativ al noului sintetizator Drone Box No.1, cu sunetul unui ou, al unui con și al unui pahar de hârtie.

Un nou sintetizator creat de compozitorul și artistul Koka Nikoladze din Oslo îți permite să transformi obiectele de zi cu zi în muzică.
Drone Box No.1 electromecanic, un sintetizator polifonic cu patru voci, generează sunet prin intermediul motoarelor rotative care stau deasupra unei cutii de lemn și este controlat prin MIDI, fie de la o tastatură, fie de la un computer. Poți schimba sunetul selectând și atașând diferite obiecte, un proces pe care Nikoladze îl aseamănă cu „amestecarea fizică”.
Drone Box No.1 are integrate pitch bending, vibrato, tremolo și „alte expresii” și dispune de un „mod inteligent de gestionare automată a vocii” care permite utilizatorilor să „improvizeze fără să se gândească la ce motor să pornească”.
Nikoladze spune că următoarea iterație a sintetizatorului va avea „un singur buton pe lateral, astfel încât să poți crea o listă de redare de fișiere MIDI pe un card SD” pentru a „reda muzică la cafeaua de dimineață, la fel ca la orice player muzical. ”
Urmărește videoclipul demonstrativ de mai jos pentru a vedea cum sintetizatorul produce sunet folosind un pahar de hârtie, un ou și un arc metalic. Consultă website-ul lui Nikoladze pentru a vedea celelalte creații ale sale, care includ propriul său sequencer-ul BlinkWheel din 2017.
Între timp, Playtime Engineering au dezvoltat și ei câteva scule de făcut muzică pentru copii, cu sintetizatorul SK2 ușor de utilizat și groove station-ul de producție myTRACKS, ambele adăugate la linia de instrumente de producție Blipbox a companiei din SUA. Mai multe detalii găsești mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Hai cu noi.

Published January 27, 2023.