Electronic Beats Romania
Remnant of Bumbapa

Labelul Ruffinaments lansează un nou single de la Remnant Of Bumbapa

Mai ții minte trupa Bumbapa care făcea furori pe scena alternativă acum 15 ani?

Pentru cel de-al șaselea release, labelul clujean de bass music Ruffinaments îl aduce în prim plan pe un fost membru al trupei Bumbapa, cu un single special – o poveste în trei părți și 12 minute.

Remnant of Bumbapa este Sanyi Nagy, fost basist și vocalist în trupă, care acum revine în centrul atenției cu un sound cu influențe de break-beat și aranjamente șlefuite de chitare, arpegii și tobe.

„Constructia piesei Yaw ne amintește de modul în care Goldie își structura multe din piesele sale, cum ar fi Inner City Life sau Dragonfly”, precizează casa de discuri Ruffinaments.

Bumbapa a fost un trio de electro-punk din Ocna Mures, apărut în anul 2000, dar „reformat” în toamna lui 2005 și apoi în 2008, când trupa a concertat în deschiderea lui Tricky. Deși un comunicat de presă al organizatorilor anunța la vremea respectivă că albumul Bumbapa va fi lansat în anul următor, respectiv 2009, nu a mai apărut nicio veste legată de materialul respectiv. Bumbapa a fost considerată una din cele mai energice trupe rock-electro din acea vreme, cu apariții frecvente în cluburile alternative din București, dar și prin țară.

Ascultă piesa „Yaw” mai jos, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Published February 03, 2021.