Electronic Beats Romania
Planet Love vol 2

Volumul al doilea din Planet Love explorează rădăcinile muzicii trance

Al doilea volum al compilației Planet Love include piese din '90 din Italia, Germania, UK și altele și apare pe 25 aprilie.

Labelul Safe Trip al lui Young Marco lansează al doilea volum din seria sa de compilații Planet Love.

Planet Love Vol. 2: Early Transmissions 1990-95 adună încă 12 piese rare și proto-trance din toată Europa și SUA. Materialul include muzică de la grupul britanic The Obsession Project, Alien Signal din Italia, producătorul german Tobias Beldermann în rolul lui Redeye, printre multe altele. LP-ul este lansat pe 25 aprilie.

Accentul compilației este pus pe perioada înainte ca muzica trance să devină un gen definit rigid. Potrivit casei de discuri, termenul a fost folosit pentru a descrie piese care combinau elemente de techno, ambient, break-beat, progressive house și alte stiluri. Aceste piese erau de obicei centrate pe melodie, atmosferă și „intenție psihedelică”.

Rolul rar discutat al Regatului Unit în dezvoltarea trance-ului – adesea prin piese care au atins influențe de techno ambiental și progressive house – este reprezentat de prototipul obscurității trance melodice a Obsession Project, „Untitled Part 3”, rework-ul lui Arc la piesa „The Pygmy Song (Nocturnal Version)” de la The Moody Boyz  și „XO Surf” de la The Deep, un breakbeat care sfidează clasificarea ușoară.

Desigur, popularitatea trance-ului în Europa se reflectă și în lista de melodii. Încercând să ofere o definiție mai profundă și mai diversă a trance-ului timpuriu decât volumul unu și plin de pietre prețioase căutate și trecute cu vederea, Planet Love 2 este o continuare potrivită a primei colecții de trance formative de la Safe Trip. Prima compilație Planet Love a apărut în iunie 2021, și poți afla mai multe despre material de aici.

Până la lansarea oficială, ascultă mai jos piesa „We Came In Peace (Desert Mix)” de la Dance 2 Trance, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Tracklist:
01. Lazer Worshippers – Free Flight
02. Sven Väth – L’Esperanza (Single Edit)
03. Dance 2 Trance – We Came In Peace (Desert Mix) 05:05
04. Innertales – Odyssee
05. Alien Signal – Deep Sky Delights
06. Revelation – First Power (Domination Dub)
07. The Deep – X O Surf
08. The Moody Boyz – Pygmy Song (Nocturnal Version)
09. The Obsession Project – Untitled Part 3
10. Redeye – A Source
11. Moodswings – Time Warp
12. T.E.W. – Double Int

Urmărește-ne pe social media.

Published April 06, 2022.