Electronic Beats Romania
M.I.U

Vezi noul clip de la M.I.U: Chanting

Mihaela Grigore aka M.I.U ne dezvăluie care-i faza cu noua sa piesă.

Producătoare de muzică electronică de peste șapte ani, Mihaela Grigore a lansat recent videoclipul piesei „Chanting”, sub umbrela proiectului său apărut anul trecut, M.I.U.

„Am facut piesa Chanting în lockdown, într-un moment de introspecție”, ne povestește Mihaela. „E un fel de self talk, momentul acela când ai vrea să te ștergi de pe fața Pământului și să te naști din nou, să-ți dai o a doua șansă. E pura tristețe, pe scurt. În general, muzica pe care o fac e despre tot felul de mărunțișuri și momente în care ne regăsim cu toții în călătoria asta numită viață, unele pozitive, altele negative. Explorez și îmi imaginez multe. Am o piesă despre pisici care suferă din dragoste.”

Vezi clipul mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Din punct de vedere muzical, Mihaela încă explorează diferite teritorii sonice și e atrasă de mai multe stiluri și estetici. A absolvit SAE Institute, iar de trei ani lucrează ca inginer de sunet, pe lângă studiile de pian și tehnică vocală, „ambele din pasiune nebună”.

Face parte din noua generație de artiști cu un etos mai diy (do it yourself). „Cu muzica am început în 2013, ca DJ”, ne povestește Mihaela. „Puneam techno noaptea iar la gig-urile de zi mă bălăceam în disco și funk. Am trecut prin tot felul de genuri și stiluri până m-am “așezat”. Am luat o pauză de la DJ-ing, mi-am dat seama că am de explorat alte tărâmuri artistice. M-am apucat de făcut muzică, am lansat trei EP-uri și a început să-mi placă.”

De anul trecut, Mihaela a început proiectul M.I.U, în care pe lângă songwriting și producție, cântă și cu vocea, mărturisindu-ne că toate clipurile și le filmează și montează singură, deocamdată.

Am întrebat-o pe Mihaela despre viața de producător muzical independent în pandemie. „E solitară. Parcă s-a oprit timpul în loc. Dar încerc să văd partea bună a lucrurilor: more self talk, more songs. Dacă se vor relua show-urile cu public (face to face) cred că scena muzicală are mari șanse să renască și să fie mai fresh decât înainte. Dacă nu se reiau în timp util, we are doomed.”

Hai cu noi pe social media.

Published March 23, 2021.