Electronic Beats Romania
Kraftwerk

Kraftwerk au fost incluși în Rock & Roll Hall of Fame

Pharrell, Depeche Mode și LCD Soundsystem i-au onorat pe pionierii electronici.

Grupul Kraftwerk a primit recent un premiu de excelență în muzică, după ce au fost incluși în ceremonia Rock & Roll Hall Of Fame din 2021.

Onorați de către Pharrell Williams, Martin Gore de la Depeche Mode, Darryl McDaniels de la Run-DMC, James Murphy de la LCD Soundsystem și Philip Oakey de la Human League, grupul german Kraftwerk a primit premiul alături de LL Cool J, Billy Preston și Randy Rhoads.

Prezentarea a fost anunțată în luna mai a acestui an, după ce trupa a fost nominalizată de șase ori pentru premiu și a fost refuzată de fiecare dată.

„Bun venit în Rock & Roll Hall Of Fame, Kraftwerk!”, a spus Pharrell într-un videoclip preînregistrat, proiectat la ceremonia de introducere. „A fost cu adevărat un moment seismic pentru muzică, așa cum o știm noi. Cu toții ar trebui să fim recunoscători pentru aportul adus de Kraftwerk muzicii; de aceea această recunoaștere e atât de importantă.”

„Rock & Roll Hall of Fame e un loc foarte special. Dar aș sugera să creăm o sub-secțiune, rezervată artiștilor care și-au inventat genul; pentru că acolo e locul trupei Kraftwerk”, a continuat el.

Pharell a mai vorbit și despre relația lui personală cu trupa electronică, întrucât l-a cunoscut pe co-fondatorul Kraftwerk, Florian Schneider, înainte de a muri în luna mai a anului trecut.

„Mulți dintre noi am fost influențați de Kraftwerk fără măcar să ne dăm seama. Sunt atât de norocos că l-am întâlnit pe regretatul Florian Schneider și i-am spus cât de mult a însemnat muzica lui pentru noi toți”, a spus el.

Trupa germană de muzică electronică a fost recunoscută și de LCD Soundsystem, care a făcut mai multe referințe la Kraftwerk în cel de-al doilea album al lor, „Sound Of Silver”, și a samplat în trecut bucăți din discografia trupei.

Și Martin Gore de la Depeche Mode și-a împărtășit dragostea pentru grup, vorbind despre influența Kraftwerk asupra trupei lor în anii ’80.

Considerați la scară largă inovatori și pionieri ai muzicii electronice, grupul a început ca parte a scenei experimentale Krautrock din Germania de Vest la începutul anilor ’70. La scurt timp după, muzica lor și-a însușit în totalitate instrumentele electronice, inclusiv sintetizatoare, drum machines, vocodere și instrumente muzicale experimentale customizate.

Urmărește mai jos un videoclip cu Pharrell în onoarea grupului.

Twitter

By loading the tweet, you agree to Twitter’s privacy policy.
Learn more

Load tweet

Hai cu noi.

Published November 08, 2021.