Electronic Beats Romania
kraftwerk

Kraftwerk relansează 8 albume în ediție limitată de discuri colorate

Dacă te consideri un fan adevărat Kraftwerk, s-ar putea să te intereseze asta.

Labelul internațional Parlophone va lansa în luna octombrie a acestui an o nouă serie de discuri – în ediție limitată – din catalogul trupei germane Kraftwerk.

Bazat pe remasterizările din 2009 care apar în box setul 12345678, noua colecție include Autobahn, Radio-Activity, Trans Europe Express, The Man-Machine, Computer World, Techno Pop, The Mix și Tour De France.

Disponibile într-o varietate de discuri de vinil colorate, fiecare album va fi însoțit de o broșură ilustrată (care are de la 12 la 16 sau chiar 20 de pagini) cu unele dintre cele mai reprezentative fotografii ale trupei. Seria include, de asemenea, și câteva piese cântate în limba germană.

Deși a fost inițial programată pentru lansare pe 26 aprilie, (potrivit fanilor de pe Reddit), lansarea a fost amânată pentru data de 9 octombrie 2020.

Cofondatorul grupului, Florian Schneider, care a murit în luna aprilie a acestui an, a fost recent onorat cu o pictură pe linia de sosire a etapei a 15-a a Turului Franței din acest an.

Twitter

By loading the tweet, you agree to Twitter’s privacy policy.
Learn more

Load tweet

Pachetul special, ce include cele 8 discuri disponibile în diferite culori, poate fi comandat în avans de aici.

Considerați la scară largă inovatori și pionieri ai muzicii electronice, grupul a început ca parte a scenei experimentale Krautrock din Germania de Vest la începutul anilor ’70. La scurt timp după, muzica lor și-a însușit în totalitate instrumentele electronice, inclusiv sintetizatoare, drum machines, vocodere și instrumente muzicale experimentale customizate.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Primele albume care au devenit un succes comercial au fost Autobahn (1974), Trans-Europe Express (1977) și The Man-Machine (1978). Kraftwerk a dezvoltat astfel un stil muzical, unic, numit „robot pop”, care a combinat muzica electronică cu melodii pop și ritmuri repetitive.

Muzica trupei a exercitat o influență profundă asupra mai multor genuri de muzică modernă, cum ar fi synthpop, hip hop, post-punk, techno, ambient și muzica de club, și a inspirat mai multe generații de artiști. 

Published September 11, 2020.