Electronic Beats Romania
Karpov Not Kasparov. Foto: Năluca

Karpov Not Kasparov revin cu un nou disc

Și un remix de dans de la Damian Lazarus.

Trupa românească de synthwave electronic Karpov Not Kasparov lansează în luna iunie un nou EP.

„Memory” EP conține cinci piese și un remix de la Damian Lazarus și va apărea în iunie la label-ul Disco Halal al lui Moscoman. Până atunci, primul extras pe single de pe EP, piesa Memory (remixată și de Lazarus) a fost deja lansată.

Tracklist:
1. Memory (Original Version)
2. Les Pions Sont L’Ame du Jeu
3. Except for Bears
4. Memory (Instrumental Version)
5. Fools Mate

Trailerul video pentru „Memory” e disponibil mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Karpov Not Kasparov sunt un duo de muzică electronică/synth pop/new-wave din București, format din Valeriu Borcoș și Eduard Gabia.

Unul din cele mai interesante exporturi muzicale din Europa de Est, Karpov nu Kasparov a început să facă muzică pe baza regulilor și strategiilor din șah. Ar putea părea complicat, dar rezultatul e întotdeauna o melodie foarte dansabilă. Există câteva aluzii clasice și o mulțime de arome orientale (pentru că șahul este un joc oriental) și există întotdeauna un sunet puternic bazat pe ringul de dans, care te face să sari și să strigi.

Uneori îți poți imagina muzica celor de la Karpov Not Kasparov drept o coloană sonoră live pentru filme mut de avangardă sau chiar pentru jocuri de șah jucate de public.

În ultimii opt ani, duo-ul a cântat pe scene de club sau culturale din toată Europa și, de asemenea, în cadrul unor festivaluri precum Nuits Sonores, Printemps de Bourges, Fusion, Electric Castle, Untold, Telekom Electronic Beats, Eurosonic, Tallin Music Week, Ment, Sinsal , Stereoleto și altele.

Hai cu noi!

Episode 2: Karpov Not Kasparov

01:07:52

“Ne-am apucat amândoi de muzică în paralel, fără să știm unul de altul.”

“Ne-am apucat amândoi de muzică în paralel, fără să știm unul de altul.”

Published May 24, 2021.