Electronic Beats Romania
Karpov not Kasparov

Karpov not Kasparov contribuie la o compilație de solidaritate pentru Belarus

Când lumea se zgâlțâie, arta răspunde.

Proiectul românesc de synth-pop electronic Karpov not Kasparov a contribuit cu o piesă pentru o compilație Various Artists, ca răspuns de solidaritate la protestele recente din Belarus.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

În luna august, în capitala belarusă au ieşit pe străzi aproape o sută de mii de persoane, la cele mai mari proteste din istoria ţării. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, la putere din 1994, se confruntă cu o mişcare inedită de contestare după alegerile din data de 9 august, care l-au dat câştigător cu 80% din sufragii şi pe care opoziţia le-a denunţat ca fiind frauduloase.

„Scopul acestei compilații internaționale este de a arăta solidaritate față de acești curajoși bieloruși și de a colecta bani pentru victimele represiunii. Fondurile vor fi trimise direct Fundației de Solidaritate Belarus – una din fundațiile care ajută Belarusul în prezent. Nu este timp să așteptăm – ei au nevoie disperată de ajutorul nostru, acum”, se arată în comunicatul ce însoțește compilația de pe Bandcamp.

Karpov Not Kasparov sunt un duo de muzică electronică/synth pop din București, format din Valeriu Borcoș și Eduard Gabia. Dacă totuși ești mai puțin familiarizat cu acest proiect muzical inedit, (re)ascultă al doilea episod din podcastul nostru, în care Eduard și Valeriu au povestit pe larg despre proiectul lor.

Published September 23, 2020.