Electronic Beats Romania
Jeff Mills

Jeff Mills revine cu un nou LP sub proiectul Millsart

Jeff Mills are un nou album lansat sub aliasul său de techno inspirat de jazz și folk, Millsart.

Noul album se numește „Think Again” și a fost lansat pe 15 ianuarie la casa de discuri Axis Records a lui Mills. LP-ul conține 11 piese și vine ca o continuare a seriei „Every Dog Has Its Day”, inițiată de artistul american în 2000.

Jeff Mills a lansat prima oară sub aliasul Millsart în 1993, odată cu EP-ul Mecca. Începând cu anul 2003, proiectul a intrat într-o pauză, până în 2020, când Mills l-a reînviat cu intenția de „a ușura neliniștea și a calma nerăbdarea”.

Seria Every Dog Has Its Day a început în anul 2000. Cele 12 volume lansate la Axis Records de-a lungul celor 20 de ani chestionează concepte precum timp, spațiu și memorie. Deși a existat o pauză de câțiva ani între ele, anul trecut au fost lansate șapte volume, la interval de aproximativ o lună.

Potrivit casei de discuri Axis Records, seria a fost concepută pentru a oferi „o mai bună înțelegere a ceea ce cauți”. Este însoțită de o notă criptică de-a lui Jeff Mills. „Timpul este marele vindecător, ar trebui să fie măsurat fără încetare în tăcere.”

Noul material poate fi ascultat integral pe site-ul oficial Axis, aici. E disponibil în format digital (ca mp3 și wav), urmând ca un EP să fie presat pe vinil în primăvară.

Tracklist:
01. Flaming Arrow
02. The infinite Voyage
03. Breaker Breaker One Nine
04. The Upside Down
05. Let’s Organize
06. A Key Moment
07. Future Noir
08. Groove Spirit
09. Utopian Cafe
10. Eyes In The Sky
11. Life On The Flip Side

Jeff Mills

Published January 21, 2021.