Electronic Beats Romania
Jeff Mills

Video: Jeff Mills – performance live în ruinele Greciei antice

Live-ul improvizat a fost interpretat alături de Prabhu Edouard și Jean-Phi Dary.

În weekendul trecut, Jeff Mills s-a dus la Situl Patrimoniului Mondial UNESCO din Delos, lângă Mykonos, Grecia – unde a susținut un set live pe fundalul ruinelor vechi de 2500 de ani.

Supranumit „un concert cu o forță ritualică”, performance-ul de o oră a reunit alți doi muzicieni alături de Mills – percuționistul indo-francez Prabhu Edouard la tabla și instrumentistul francez Jean-Phi Dary.

Împreună, cei trei muzicieni formează ansamblul muzical Tomorrow Comes The Harvest, un proiect care își propune să depășească imaginația normală a unui spectacol live. Numele trio-ului e dat după titlul albumului pe care Jeff Mills l-a lansat împreună cu percuționistul african Tony Allen în 2018.

„Live at Delos Island a fost o experiență de vis. Locația geografică, situația și scopul nu sunt lucruri pe care le-aș considera normale”, a spus Mills în legătură cu acest show. Bazat integral pe improvizație, spectacolul „acumulat în ceva poetic”, potrivit lui Mills, „a fost până la această ocazie doar imaginat ca o extensie a ceea ce am inițiat împreună cu regretul toboșar Tony Allen.”

Filmat la apusul soarelui, spectacolul a avut loc chiar în inima unui sit arheologic inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din Delos, locul de naștere mitologic al lui Apollo. Insula găzduiește un amfiteatru, statui și ruine antice ale pieței despre care se crede că au fost construite în jurul anului 600 înainte de Hristos. Setul a avut loc „fără audiență live, dar plin de lumina și aerul Mediteranei – la Templul lui Isis. După această experiență, e greu de imaginat că fiecare dintre noi suntem aceiași oameni (din punct de vedere mental) care eram înainte de a călători în Delos. Nu sunt sigur exact ce anume, dar am sentimentul că ceva a fost avansat și ridicat”, a spus Mills.

Filmul a fost regizat de Christos Sarris și a fost difuzat în direct de Fundația Onassis.

Urmărește-i pe Jeff Mills, Prabhu Edouard și Jean-Phi Dary interpretând setul live improvizat mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Urmărește-ne pe social media.

Published January 27, 2022.