Electronic Beats Romania
Carl Cox

Carl Cox anunță primul său album în zece ani

LP-ul „Electronic Generations” va fi lansat oficial în octombrie.

Legendarul DJ și producător Carl Cox revine toamna asta cu primul său album de studio lansat în ultimul deceniu, Electronic Generations.
La 10 ani de la lansarea albumului cu 14 piese All Roads Lead To The Dancefloor, Cox se întoarce la casa de discuri BMG pentru următorul album.
Electronic Generations include 17 piese de dans și o listă impresionantă de colaboratori, între care Nicole Moudaber, Fatboy Slim și Juan Atkins. „Am avut primul meu single lansat la BMG în urmă cu mulți ani, așa că nu aș putea fi mai mulțumit să fiu acum semnat acolo ca artist”, a spus artistul.
Următorul album al lui Cox aduce un omagiu seturilor sale hibride live și carierei sale de 30 de ani ca DJ, experimentând acum cu producții live și echipamente noi pentru a crea piese mai îndrăznețe și mai ambițioase. „Mă simt foarte norocos că am ocazia să împărtășesc acest album. Ca artist live și DJ, pot să cânt în toată lumea și să văd oameni bucurându-se de experiența comună de a fi împreună și de a dansa”, a spus el despre următorul album. El a adăugat: „Am reunit toate elementele pe care le-am învățat urmărind acele mulțimi, am adăugat sunetul meu și am încercat să aduc o adevărată experiență de muzică electronică.”

În vară, Cox a lansat primul extras pe single de pe noul album, o colaborare cu Nicole Moudaber. Necruțător și visceral, How It Makes You Feel este o viziune captivantă de acid house. „În lumea techno întunecată de azi, am vrut să creez ceva mai jovial. Dar cu această nouă versiune, Nicole a făcut o reimaginare sonică foarte întunecată. A ieșit un techno epic, pe care trebuie să-l cânți de la început până la sfârșit pentru a obține experiența completă.” (…) „Nicole e un geniu”, a continuat el. „Ea e capabilă să ia conceptul meu original, care s-ar putea să nu fie în totalitate genul de înregistrare pe care ar face-o, dar îi plac provocările și cred că a făcut o treabă minunată”.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

La scurt timp înainte de lansarea oficială a albumului, Carl Cox a mai lansat un single, de data aceasta o colaborare cu Franky Wah: See The Sun Rising. Legat de noua piesă, Franky Wah a spus: „Am fost destul de norocos să colaborez cu Carl la un disc înainte de acesta, așa că să lucrez la o a doua piesă este doar o dovadă a cât de ușor este procesul de scriere dintre noi. L-am vizitat acasă la el anul trecut și a menționat că lucrează la un album, dar nu aveam idee că  îmi va cere să fac parte din el, așa că atunci când a venit ocazia, am fost onorat.”

Artistul adaugă: „cred că discul este o combinație perfectă atât a sunetului meu, cât și a sunetului underground al lui Carl. Cu tobe și linii de bas rapide, acest disc este cu siguranță pentru acel moment de vârf în care mulțimea este gata să plece într-o călătorie corectă.”

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Tracklist: 
1) Electronic Generations (El Rancho Mix)
2) How It Makes You Feel
3) Our Time Will Come
4) Heads Up
5) Toys Out Of The Pram
6) Bring It Back
7) Deep Space X
8) Lokma
9) Keep The Pressure On
10) Get After It
11) Line Lock
12) World Gone Mad
13) Speed Trials On Acid
14) Move The Crowd
15) Apollo Beings
16) See The Sun Rising
17) Electronic Generations Reprise

În august 2021, Carl Cox și-a dezvăluit memoriile și prima carte oficială, Oh yes, oh yes!, despre care poți afla mai multe ceva mai jos. Autobiografia a spus povestea culturii clubului britanic, avându-l pe Cox în centrul ascensiunii sale.

Hai cu noi.

Published September 20, 2022.