Electronic Beats Romania
DVS1

DVS1 își lansează albumul de debut

Beta Sensory Motor Rhythm apare la Axis, labelul lui Jeff Mills.

DVS1 și-a lansat albumul de debut prin intermediul casei de discuri Axis Records a lui Jeff Mills.

Beta Sensory Motor Rhythm, care a ajuns pe rafturi pe 1 decembrie, este cel mai recent release de-al lui Zak Khutoretsky din ultimii trei ani. LP-ul e disponibil doar în format digital și conține opt piese în stilul techno hipnotic specific lui DVS1.

Comunicatul de presă ce însoțește albumul notează: „De la corpul care percepe la spațiul liminal al stării de vis, frecvențele sonore trimit un mesaj de neurofeedback. O schimbare de paradigmă este activată în minte. O mișcare din momentul prezent către un tărâm ce nu poate fi măsurat. (…) Fii conștient că senzațiile rezonează în imaginație fără vreun avertisment. Observatorul se extinde de la gândirea rațională la o stare mai profundă de înțelegere. Experiența minte-corp face loc unui răspuns tranzitoriu de la o undă de șoc la starea de echilibru. Simțurile ajung la antrenament. Corpul și mintea se sincronizează în cele din urmă.”

Ascultă fragmente audio de pe album, mai jos.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Tracklist:
01. Alpha-Theta
02. Drifting
03. Delta Wave
04. Inertia
05. Hypnagogia
06. Transient Response
07. The Five Aggregates
08. Solfäge’s Framework

DVS1 a început ca raver în Midwest, dar între timp îl găsim în poziția de DJ rezident al clubului Berghain și Panorama Bar, și omniprezent în cadrul line up-urilor celor mai importante cluburi și festivaluri de muzică electronică din lume.

Născut la Sankt Petersburg, Rusia și crescut în Minneapolis, DVS1 și-a cultivat aptitudinile unice în ale DJing-ului în urmă cu peste 25 de ani, promovând petreceri și DJi în scena rave din Midwest din anii 1990. Un adevărat „dependent de beat și ritm”, atât pe scena techno, cât și pe cea house din întreaga lume, stilul lui Khutoretsky este un amestec de pricepere tehnică și selecție atentă. Este proprietarul label-ului HUSH și al sublabel-ului Mistress Recordings. A colaborat la fondarea spațiul MONOM din Berlin (ce dispune de un sistem de sunet 4D) și, cel mai recent, a început S.O.S. (Support Organize Sustain), o inițiativă pentru conservarea comunității muzicii electronice de dans, inițiativă pornită în colaborare cu alte persoane influente din scena muzicii electronice.

Creată ca răspuns la ceea ce el descrie ca fiind problema industriei muzicale în a fi „business” și „spălată de bani”, S.O.S. este o inițiativă finanțată și organizată independent, care se concentrează pe valorile de bază ale culturii muzicale. A fost lansată anul trecut, în timpul festivalului ADE (Amsterdam Dance Event). Pe lângă DJi, producători și proprietari de case de discuri, platforma vizează, de asemenea, promotori, agenți de booking, activiști politici și critici culturali.

Published December 03, 2020.