Electronic Beats Romania
Dopplereffekt

Dopplereffekt a anunțat primul album în cinci ani

Duo-ul din Detroit lansează „Neurotelepathy” pe 14 aprilie.

Un nou album de la Dopplereffekt aterizează pe 14 aprilie.

Duo-ul format din Gerald Donald de la Drexciya (alias Heinrich Mueller) și To-Nhan experimentează cu IDM, electro și ambient techno pe noul lor album „Neurotelepathy”. Cuprinzând zece piese, LP-ul va fi lansat digital prin intermediul casei de discuri din Berlin Leisure System pe data de 14 aprilie, iar lansarea în format fizic – dublu-vinil și CD – este așteptată pe 10 iunie.

Bazându-se pe tema modelelor matematice din albumul lor precedent, Cellular Automata (apărut tot la Leisure System în 2017), Neurotelepathy merge mai departe pentru a explora „considerațiile interfeței mașină-om, realitățile neurologice și probabilitățile fizice”. Gerald Donald și To Nhan explorează pe acest album una dintre temele principale ale proiectului lor Dopplereffekt: știința, în special fizica particulelor de mare energie studiată la centrul național de cercetare DESY din Germania.

Celelalte lansări recente de la Dopplereffekt includ Athanatos, un EP din 2018 care a apărut tot la Leisure System.

Gerald Donald este și co-fondator al proiectului Drexciya și totodată singurul membru rămas în viață. Recent, casa de discuri Tresor Records a lansat un roman grafic despre povestea drexcienilor. Cartea The Book Of Drexciya Vol 1 costă 35.70 EUR și e disponibilă pe site-ul Tresor.

Până la lansarea oficială a albumului, ascultă mai jos piesa „Neuroplasticity”, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Hai cu noi.

Published March 25, 2022.