Electronic Beats Romania
Tom Oberheim

Documentar despre pionierul sintetizatoarelor Tom Oberheim

Inovațiile lui Tom Oberheim pot fi auzite pe muzica unor artiști precum Prince, Herbie Hancock și Stevie Wonder.

Un nou documentar explorează viața și moștenirea pionierului sintetizatoarelor Tom Oberheim.

Produs de GForce Software, filmul de 37 de minute „Bright Sparks: Tom Oberheim” se adâncește în cariera revoluționară a inginerului american audio și electronic. Inventatorul, designerul de instrumente și pionierul muzicii electronice a fost puternic implicat în industria muzicii electronice de peste jumătate de secol, de la scena emergentă a anilor ’60 până în prezent. Printre artiștii a căror activitate a fost definită de inovațiile pionierului în vârstă de 85 de ani se numără Prince, Herbie Hancock și Stevie Wonder.

Printre numeroasele inovații ale lui Oberheim – conduse de compania sa Oberheim Electronics încă de la sfârșitul anilor 1960 – se numără secvențiale digitale, pedale de efecte și Modulul de extindere a sintetizatorului (SEM), un modul de sintetizator unic conceput inițial pentru a însoți ARP-uri și Moog-uri.

Pe lângă producerea primului sistem digital de memorie de patch-uri pentru sintetizatoare, The Programmer, Oberheim a creat și dispozitive, inclusiv DMC, una dintre primele drum machine-uri digitale.

Produs de Dave Spiers de la GForce, filmat de Sam Graydon și cu fostul inginer de la Oberheim Marcus Ryle, documentarul poate fi vizionat gratuit mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Urmărește-ne pe social media.

Published February 22, 2022.