Electronic Beats Romania
UK rave

Vezi un nou documentar despre cultura rave din UK

În spirit eurocentrist, a mai apărut încă un documentar video despre cultura rave din Marea Britanie.

„Better Days: The Story of UK Rave” este un nou documentar de 30 de minute despre ultimii 30 de ani ai culturii rave din Marea Britanie. Nu e nici primul și cu siguranță nici ultimul documentar pe acest subiect.

Filmul a avut premiera la finalul lunii mai 2021 și acum poate fi vizionat mai jos, via canalul de Youtube al Amazon Music.

Filmul trece prin mișcarea timpurie de free party care s-a transformat în rave-uri ilegale, mai ales în ultimii ani, odată cu pandemia de coronavirus. Prezintă interviuri cu Paul Hartnoll de la Orbital, Terry Farley, Colin Dale și Luke Unabomber și totodată o perspectivă actuală asupra evoluției și dezvoltării echipamentelor audio.

De asemenea, filmul prezintă artiști de dans contemporan precum TSHA, Sherelle, Afrodeutsche, Denis Sulta și Prospa. Soundtrack-ul original e realizat de Overmono, iar filmul e regizat de Hugo Jenkins.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Mai mult, producătorul britanic Special Request (pe numele adevărat Paul Woolford) a remixat hit-ul „Chime” de la Orbital, ce datează din 1989.

„E o încântare să asculți piesa Chime remixată de fantasticul Paul Woodford aka Special Request. Una dintre bijuteriile coroanei noastre e în mâini sigure”, a spus Paul Hartnoll de la Orbital.

Single-ul vine la pachet cu lansarea documentarului de mai sus, în care Paul Hartnoll este intervievat despre implicarea sa în scena rave underground în urmă cu aproximativ 30 de ani. Piesa este disponibilă momentan doar pe Amazon Music.

 

Urmărește-ne pe social media.

Published June 15, 2021.