Electronic Beats Romania
Sensorium Galaxy

DJ-ul virtual bazat pe inteligență artificială

Era doar o chestiune de timp până să apară DJii bazați pe AI, dar pandemia a accelerat dezvoltarea conceptului de club virtual.

Sensorium – platforma socială de muzică în virtual reality, a cărei listă de colaboratori îi include pe Carl Cox, David Guetta și Armin van Buuren – a anunțat că s-a parteneriat cu Mubert, platforma de producție muzicală bazată pe inteligență artificială, pentru a crea primii DJi virtuali din lume care mixează doar muzică generată de AI.

Sensorium susține că sunt „primii DJi virtuali din lume, care vor crea în mod autonom un flux constant de muzică în continuă schimbare, care se adaptează la toate tipurile de stări și medii”.

Prin colaborarea cu Mubert, platforma își concentrează atenția asupra unei experiențe virtuale complete, inclusiv muzica în sine. Muzica are capacitatea de a fi creată în timp real de DJ-ii virtuali, „pe baza unei baze de date extinse de mostre”. Muzica generată va depinde de reacția mulțimii. Poți să-ți faci o idee despre cât de repede poate Mubert genera muzică doar din câteva tag-uri aici.

Există o serie de beneficii prin această tehnologie: DJ-ii nu trebuie plătiți, iar muzica nu trebuie plătită, și în plus poți avea la un click distanță un DJ virtual care să mixeze perfect, fie că este inclus într-un line up între doi DJi „adevărați” în cadrul unui festival virtual, sau că face warm up într-un digital clubnight.

Momentan, muzica disponibilă pe Mubert este echivalentul a ceea ce ai putea auzi pe un podcast sau într-o reclamă, mai degrabă decât într-un club. Dar e doar o chestiune de timp până acești algoritmi vor fi îmbunătățiți.

De la înființare, Sensorium a strâns peste 100 de milioane de dolari în finanțare și a recrutat câțiva DJi renumiți. Proiectul a fost creat în parteneriat cu Yann Pissenem, creatorul Night League, care deține Hï Ibiza și Ushuaïa, precum și serviciul de streaming muzical TiDAL. Se lansează în 2021. „Sensorium Galaxy va permite utilizatorilor să se cufunde în lumi noi și să experimenteze activități și emoții imposibile în viața reală”, a spus Pissenem. Află mai multe de aici.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

„Această platformă captivantă vă permite să experimentați lucruri și să împărtășiți momente speciale cu alte persoane, indiferent unde se află”, spune DJ-ul britanic Carl Cox. „Sensorium Galaxy va revoluționa modul în care oamenii socializează în timp ce depășesc limitele actuale cu privire la modul în care ne bucurăm de muzică și arte în mediul online, oferind tuturor șansa de a se conecta într-un mod mult mai semnificativ.”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Poți să-ți faci o idee despre cum arată primul DJ virtual din filmulețul de mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Published December 11, 2020.