Electronic Beats Romania
Daft Punk

Care va fi viitorul trupei Daft Punk?

Într-o postare pamflet de 1 aprilie, Mixmag încearcă să aducă clarificări cu privire la viitorul trupei Daft Punk.

Într-o postare pamflet de 1 aprilie, Mixmag anunță că a vorbit cu cei doi membri ai trupei Daft Punk, Thomas Bangalter și Guy-Manuel de Homem-Christo despre viitoarele lor proiecte solo.

Deși această veste fictivă e menită să ne mai descrețească frunțile, o altă informație cât se poate de reală este aceea că de la momentul anunțului privind despărțirea trupei, stream-urile catalogului Daft Punk au crescut cu aproape 500% într-o zi, în timp ce vânzările de piese au crescut cu 1.335%, iar vânzările de albume digitale au crescut cu 2.650%, potrivit Alpha Data, furnizorul de analize de date care alimentează Rolling Stone Charts.

Revenind, Bangalter a „anunțat” că va crea o nouă casă de discuri și un alias numit Roulette, pe care le va folosi pentru a lansa în mod anonim propriul său material, precum și cel al producătorilor din sfera sa actuală de contacte. „Am vrut să mă întorc la ce e adevărat”, spune Bangalter pentru Mixmag, într-un ton de nostalgie pentru „muzica underground făcută special pentru cluburile de noapte întunecate și senzația și atmosfera aceea specifică a cluburilor de noapte întunecate, unde se cântă acea muzică underground.”

Numele proiectului său vine de la un label cult, intitulat Roulé, unde a lansat o serie de discuri pentru club la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000. De altfel, mărturisește că vrea să se concentreze cât mai mult doar pe muzică. „Nu mă interesează să fiu în centrul atenției și vreau să continui misterul format în jurul proiectului Daft Punk. Label-ul Roulette va conține muzică făcută de mine și de prieteni de-ai mei care vor să scoată spontan discuri cu piese pentru club.” Bangalter mai adaugă că va avea și câteva gig-uri selecte ca DJ în cluburi mici, „de unde a început totul pentru mine.”

Labelul are și o abordare estetică destul de specifică: Roulette trebuie întotdeauna scris în italic. „Mulți artiști își scriu acum numele cu majuscule sau cu vocalele eliminate. Asta mi se pare o joacă de copii. Eu folosesc italic; e o declarație de intenție.”

Între timp, fostul său coleg Guy-Man anunță că va reveni la prima lui dragoste: show-urile live. Artistul anunță un nou proiect numit REVISION, care va include un album conceptual realizat împreună cu o parte din colaboratorii său din trecut, inclusiv membri ai scenei French Touch și noua școală americană de funk și r’n’b.

„Am cântat întotdeauna în formații, acolo îmi stă inima”, a declarat Guy-Man pentru Mixmag. „Am lucrat cu atâția muzicieni mari și am idei vii despre ce vreau să realizez cu formatul albumului; simt că acum e momentul să aduc această viziune la viață.”

Titlul proiectului este o continuare a „Homework”, albumul de debut Daft Punk, așa cum explică Guy-Man: „Ăsta a fost albumul nostru radical, realizat pe scule analog, făcut pentru copiii care le spun părinților că merg la somn, dar de fapt merg la club și rămân afară până în zori. Acum vreau să le prezint copiilor aceștia cealaltă parte a personalității mele, cealaltă parte a muzicii. Lucrurile pe care le pot asculta în zilele dintre weekend-uri. REVISION e jumătatea care lipsește a Homework, o explorare a muzicii.”

Surse apropiate de Guy-Man dezvăluie că a vrut să meargă din plin pe un album conceptual după ce a simțit că „Random Access Memories”, ultimul album de studio al trupei Daft Punk, „nu a mers suficient de departe”. „Voi aduce REVISION la viață foarte curând”, a mai spus Guy-Man. „În prezent testez o versiune beta a spectacolului și probabil că voi debuta la Burning Man, conceptul lor Kingdome sună incredibil și incitant”.

Artistul a refuzat să comenteze remarcile făcute de fostul său partener despre pseudonimele cu majuscule.

*Acest articol e un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Urmărește-ne pe social media.

Published April 14, 2021.