Electronic Beats Romania
Daft Punk

Trupa Daft Punk s-a despărțit

Pe 22 februarie 2021, grupul francez Daft Punk a anunțat că se desparte, printr-un videoclip de 8 minute intitulat „Epilogue”, care prezintă o scenă din filmul lor din 2006, Electroma.

În videoclip, perechea își ia rămas bun într-un deșert înainte ca unul dintre ei să se îndepărteze și celălalt să se autodistrugă.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Daft Punk a fost un duo francez de muzică electronică format în 1993 în Paris de către Guy-Manuel de Homem-Christo și Thomas Bangalter. Cei doi și-au câștigat popularitatea la sfârșitul anilor ’90, ca parte a mișcării emergente de muzică house din Franța; au avut succes și în anii care au urmat, combinând elemente de muzică house cu funk, techno, disco, rock și synth-pop.

După ce trupa de indie rock a lui Bangalter și Homem-Christo, Darlin, s-a desființat, aceștia au început să experimenteze cu drum machine-uri și sintetizatoare.

Albumul de debut Homework al lui Daft Punk a fost lansat de Virgin Records în 1996, primind recenzii pozitive și fiind susținut de single-urile „Around the World” și „Da Funk”. Astfel, cei doi au început să poarte căști, ținute și mănuși ornate pentru a-și asuma roboții în majoritatea aparițiilor publice în 1999 și rareori au acordat interviuri sau au apărut la televizor.

Din 1996 și până în 2008, Daft Punk au fost manageriați de Pedro Winter, șeful casei de discuri Ed Banger Records. Al doilea lor album, Discovery, a avut un succes uriaș, susținut de single-urile devenite hit-uri instant „One More Time”, „Digital Love” și „Harder, Better, Faster, Stronger”.

În martie 2005, Daft Punk a lansat al treilea album, Human After All, cu recenzii mixte, deși single-urile „Robot Rock” și „Technologic” au avut succes în Marea Britanie. După turneele din 2006 și 2007, Daft Punk au lansat albumul live Alive 2007, LP care a câștigat un premiu Grammy pentru cel mai bun album electronic / dance. Au compus coloana sonoră pentru filmul Tron: Legacy, lansat în 2010 sub formă de album.

În 2013, Daft Punk a schimbat casa de discuri Virgin cu Columbia Records și și-a lansat al patrulea album, Random Access Memories. Single-ul principal „Get Lucky” a ajuns în top 10 în topurile din 32 de țări. Random Access Memories a câștigat cinci premii Grammy în 2014, inclusiv albumul anului și discul anului pentru single-ul „Get Lucky”.

Revista Rolling Stone i-a clasat pe locul 12 pe lista celor mai mari 20 de duo-uri din toate timpurile.

Published February 23, 2021.