Electronic Beats Romania
Aphex Twin

Aphex Twin și Dave Griffiths lansează un software gratuit de sound design

Descris ca o „aplicație personalizată de amestecare a sample-urilor”, proiectul Samplebrain a fost conceput pentru prima dată în urmă cu aproximativ 20 de ani.

Aphex Twin, alias Richard D. James și inginerul Dave Griffiths au lansat un software gratuit de design de sunet numit Samplebrain.
Proiectat de James și construit de Griffiths, noul produs este descris pe site ca o „aplicație personalizată de amestecare a sample-urilor”. James a explicat conceptul mai detaliat într-o postare pe un blog, pe care o poți citi integral aici.
„Această idee a apărut cu mult timp în urmă, nu mai știu exact când, prin 2002, când mp3-urile au început să capete importanță, când pentru prima dată erau o mulțime de mp3-uri pe hard disk-ul meu și genialul Shazam se lansase recent.”
Samplebrain
„Am început să mă gândesc la toată această muzică ce stătea acolo și care putea fi folosită pentru altceva decât pentru DJing (salut Atomixmp3 și patch-uri rudimentare max/msp). Inițial i-am contactat pe fondatorii Shazam pentru a discuta despre alte utilizări creative ale ideii lor geniale, dar ei erau ocupați să creeze un program de DJ automat. Cred în continuare că Shazam ar putea fi reutilizat pentru ceva incredibil, dar între timp avem Samplebrain.
Ce se întâmplă dacă ai putea reconstrui sursa audio dintr-o selecție de alte mp3-uri/audio de pe computer? Ce se întâmplă dacă ai putea construi un riff 303 doar din acapellas sau sunete de noroi clocotit? Ce-ar fi dacă ai putea cânta o melodie prostească pe care să o reconstruiești din fișiere de muzică clasică?
Poți face acest lucru cu Samplebrain. Curând, după ce Dave a început să pună lucrurile în mișcare, ne-am dat seama că, cu câteva cursoare înșelătoare poți reface orice dintr-un singur fișier sursă, așa că toate opțiunile sunt acolo pentru a te juca cu ele.
De când am finanțat acest proiect, se pare că am găsit foarte puțin timp pentru a-l explora în mod corespunzător și acum a sosit momentul să vă lăsăm și pe voi să vă jucați cu el.”
Samplebrain
Într-o postare separată, Griffiths a descris software-ul ca pe „un creier uriaș pe care-l hrănești cu sample-uri. Dacă i-ai oferi suficiente, ar fi capabil să ia toate elementele potrivite pentru a recrea un nou sunet pe care l-ai alimentat”. El este directorul fondator al organizației non-profit Then Try This.
Joacă-te cu Samplebrain aici.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Hai cu noi.

Published September 26, 2022.