Electronic Beats Romania
Post Muzica 30 - Dan Michiu

Post Muzica revine cu episodul 30 cu Dan Michiu

Marți, 2 februarie, de la 8 PM.

Al treilea sezon Post Muzica începe marți, 2 februarie, cu episodul 30, alături de un nou invitat: Dan Michiu, muzician, producător și fondator al casei de discuri românești Beach Buddies Records.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Dan Michiu lucrează cu tensiunile, calcă pe corzi întinse, iar încărcătura subversiv-fluctuantă pe care o detectăm în landshaft-urile sale sonore, se insinuează deseori ca o amprentă de bază. Totuși artistul nu se oprește la expunerea (mai mult sau mai puțin intențională) a unui manifest anti-establishment, un fel de proto-punk-noise electroacustic, rezolvat econom și eficient. (…) Fiind atent mai ales la substratul lucrărilor lui Dan Michiu, mi-a fost clar că „zăcământul” fin-angoasant e acolo, sub „tensiunea corzilor”… conceptual, dar și la propriu. Ca să închei într-o notă ușor ironică, mă gândesc că dacă am căuta artiști sonori care se află în antiteză totală cu ceea ce înțelegem prin „muzică suficientă” sau mainstream, atunci Dan Michiu se află în linia întâi, printre cei puțini și buni. Iar în acest caz, nici ideea de post-muzică nu mai pare chiar atât de absurdă”, spune Mitoș Micleușanu, curatorul seriei Post Muzica.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

„Modul în care mă raportez la sunet/muzică nu vine dintr-un discurs filozofic profund ci mai degrabă se dezvoltă instinctiv, din curiozitate și dorința de explorare. Acest lucru se leagă mult de improvizație. Pasul următor este găsirea unui fir narativ. Aici, influența desenului ca practică creativă suplimentară are un aport solid.  Un alt factor de influență sunt experiențele personale, mediul, ambianța etc. Nu în ultimul rând trebuie adăugate proprietățile instrumentelor și înregistratul, mixatul în sine. Latura fizică. Legat de acest ultimă direcție, ideea de colaborare este foarte importantă, muzica văzută ca practică și experiență comunitară fiind unul din aspectele cele mai importante și personale pentru mine în zona de lucru cu sunetul”, spune Dan Michiu.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului. Curatoriat de Mitoș Micleuşanu, Post Muzica e un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane. Arhiva Post Muzica e disponibilă aici.

Published February 02, 2021.