Electronic Beats Romania
Freqkid - Post Muzica 27

Post Muzica 27 cu Freqkid

Marți, 03 noiembrie, de la ora 20:00, Rezidența BRD Scena9 prezintă episodul 27 al seriei Post Muzica. Invitatul acestei ediții este Adrian Andrei aka Freqkid, DJ și producător de muzică electronică.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

„Mi-am început aventura în lumea muzicii în ’97, sub aliasul Weirdo. Totul a pornit de la dorința de a înțelege cum fac cei de la Prodigy muzica pe care o fac. Primul program de “producție muzicală” pe care l-am folosit se numea Music Maker, era un program care venea odată cu Windows ’95. Genul muzical abordat era trip-hop, electro experimental, care mai târziu, prin 2000, s-a transformat într-un proiect de drum and bass și breakcore. Începând cu 2004, am intrat în Darkeast Crew, grup de muzicieni, dj și artiști vizuali, cât și promotori ai genului drum and bass. Aici l-am cunoscut pe C9H13NO3 cu care am început, în 2007, colaborarea sub un singur nume, Freqax. Proiectul a ajuns foarte repede cunoscut în afara țării, datorită sound-ului nou și diversificat. In 2012, Liviu, colegul de proiect, a părăsit proiectul din cauza unor probleme de sănătate, eu am continuat sa fac muzica sub același nume, Freqax.”

„Am dus proiectul aproape în toata lumea, Australia, Rusia, Serbia, Belgia, Franta, Portugalia, Slovacia și multe altele, m-a ajutat să văd lumea și mi-a deschis ochii. În 2016 am scos un album care conține 14 piese si se numește “Meant to believe”. În prezent colaborez cu peste zece labeluri internaționale. În 2019 am lansat un label pe nume Pulsatil Records. Tot în 2019 am început să fac muzică sub numele Freqkid. Sub acest nume simt că am libertatea să creez orice îmi trece prin cap, de la funk la idm, de la experimental la break beat, lo fi, sound design și orice nu are treabă cu drum and bass-ul. Le-am separat pentru că cei obișnuiti cu soundul Freqax s-ar putea să nu găsească interesant ce fac sub numele Freqkid”.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Curatoriat de Mitoș Micleuşanu, Post Muzica e un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane. Arhiva Post Muzica e disponibilă aici.

Published November 03, 2020.