Electronic Beats Romania
Alex Halka

Post Muzica revine cu Alex Halka

Marți, 15 septembrie, de la 20:00, Rezidența BRD Scena9 prezintă o nouă ediție Post Muzica.

Și acest sezon va fi prezentat public doar în varianta online pe contul de youtube al Rezidenței BRD Scena9 și arhiva.

Invitatul celei de-al 23lea episod din Post Muzica e Alex Halka, un artist român din ce în ce mai prezent pe scena culturală românească, fie în câmpul sunetului, fie în domeniul vizual.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

“Pentru mine postmuzica este libertatea de a nu fi obligat să produc muzică în sensul comun acceptat de către consumatori. Încerc prin cercetarea mea audiovizuală să chestionez granițele estetice a ceea ce consider eu Artă în general. Mă hrănesc din haos și îmi petrec majoritatea timpului organizându-l într-o formă palatabilă. Deși consider că m-am pregătit toată viața pentru acest moment al izolării, acum, după relaxarea situatei pot aprecia mult mai bine interacțiunile umane autentice, muzica “academică” cu instrumente acustice, sănătatea, cititul – lucruri care nu mai făceau parte din rutina mea recentă.”

„Printre layerele fundamentale (din punct de vedere creativ) ale lui Alex Halka pot fi găsite trimiteri la scindare, cibernetizare, amintire, topire și transformare. E o alchimie aparte în lucrările sale, pe unele le-aș încadra într-un soi de liquid-glitch, dispersiv, nostalgic, fluid. E o amprentă specifică în pesiajul nostru, un pic mai restrâns din punct de vedere experimental, dacă ne gândim la ”obstacolele” tradiționale, care de cele mai multe ori amprentează inovația, generând mai degrabă lucrări sincretice, decât noutate absolută”, spune Mitoș Micleușanu.

Post Muzica e un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane, produs de Rezidența BRD Scena9 și finanțat de Fundația9. Arhiva Post Muzica e disponibilă aici.

Published September 15, 2020.